Nieuw bedrijvenpark langs N43

qdsmjfqdmklsfjsdmlkqfq
qdsmjfqdmklsfjsdmlkqfq
Redactie KW

Aan de Gentseweg (N43) in Sint-Eloois-Vijve is ontwikkelaar Illa Developers uit Gent begonnen met de bouw van een nieuw bedrijventerrein met plaats voor acht ondernemingen.

Het nieuwe bedrijvenparkje komt op de site van een voormalig tegelbedrijf, naast carwash Vroman langs de Gentseweg. De afbraakwerken van de oude gebouwen zijn al begonnen, zodat de bouw begin 2021 kan starten. Tegen de zomer moeten de acht units zo goed als af zijn. “Alle units zijn tussen de 195 en 250 vierkante meter groot en beschikken over een ruime poort en parkeerplaatsen. De twee units aan de straatzijde worden voorzien van extra verdieping met grote glaspartijen. Ideaal voor bedrijven die een showroom of extra kantoren wensen”, zegt Tim Mestdagh van Illa Developers.

Het stadsbestuur is tevreden met de komst van het bedrijvenpark. “Sinds het verdwijnen van het tegelbedrijf was de site ietwat aan het verloederen. Esthetisch zal het er in de toekomst een stuk beter uitzien”, vindt schepen van Ruimtelijke Ordening Kristof Chanterie (CD&V).

Buurtbewoners hoeven ook niet te vrezen voor extra verkeersoverlast op de nu al erg drukke Gentseweg.

“Het gaat hier niet om grote bedrijvigheid. Deze site is gericht op kleine zelfstandigen, zoals een elektricien of een schilder die een klein atelier nodig heeft. Het tegelbedrijf dat er voorheen gevestigd was, zorgde voor méér overlast, denk ik.” (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.