Nieuw avonturenpad op kasteeldomein Zonnebeke

Het pas aangelegde avonturenpad in het kasteeldomein werd officieel geopend door gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu in aanwezigheid van directeur Westtoer Stefaan Gheysen, burgemeester Dirk Sioen en enkele schepenen. © ZB
Redactie KW

Met de aanleg van een avonturenpad heeft het kasteeldomein van Zonnebeke er een nieuwe troef bij. Hiermee wil de gemeente iedereen en dan vooral gezelschappen met kinderen de kans geven om ten volle van de mooie omgeving te genieten.

“Elke familie en elk gezelschap groot of klein, kan hiervan genieten”, zei gedeputeerde Sabine Lahaye-Battheu bij de officiële opening van het avonturenpad. “De Westhoek had nood aan een inhaalbeweging op vlak van het aanbod van familiale activiteiten.”

“Zo werden provinciaal de figuren ‘Jaek en Nink’ gecreëerd die families meenemen door de streek. Verder was er de realisatie van acht fietsroutes en zes wandelroutes en de lokale besturen werden aangespoord om nieuwe producten te ontwikkelen. Daarvan is het avonturenpad in dit prachtige domein een heel mooi voorbeeld”, aldus de gedeputeerde.

Vijf spelzones

Het nieuwe pad is een wandeling van 1,9 kilometer door het Kasteeldomein met vijf spelzones die aan elkaar zijn gelinkt. Het pad werd gerealiseerd binnen een West-Vlaams impulsprogramma en genoot de steun van de provincie.

“Het pad kadert ook in het voortdurend inzetten op het verdere onderhoud en de ontwikkeling van het domein die velen ons benijden”, weet schepen van toerisme Sabine Vanderhaeghen.

De extra familievriendelijke elementen zijn zo ontworpen dat er voor alle leeftijden wat wils is. Zo kunnen de kleintjes zich al snel uitleven op de vele hellingen en de glijbaan, terwijl de ouderen zich sneller gaan wagen aan de evenwichtsbalken.”

Hout

“Zowel de eigen inwoners als de bezoekers kunnen zich er uitleven en genieten van het prachtige groen in Zonnebeke. Er werd specifiek gekozen om zo weinig mogelijk te breken met de natuur. Hout is daarom het voornaamste materiaal waarmee alles is opgebouwd en dit werd zelfs deels vanop het domein zelf gerecupereerd.”

“Ook wordt het aanwezige reliëf ten volle gebruikt. Bezoekers volgen het traject en wandelen, klimmen en klauteren erop los.”

“Het pad kan alvast rekenen op heel wat enthousiaste reacties. In de huidige, bizarre tijden is het een gezonde en avontuurlijke ontdekkingstocht. Het Avonturenpad is een prachtige activiteit voor de bezoekers om een namiddag actief in het groen te genieten met de kinderen. De combinatie met het Memorial Museum Passchendaele of de Kerktoren maakt dat bezoek compleet”, besluit de toerismeschepen.” (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier