Nieuw aula Leiekant is troef voor verschillende uitvaartcentra

Randy Coukuit en Colette Planckaert voor Uitvaartcentrum Leiekant op de hoek van de Rekkemse- en de Hemelrijkstraat in Marke. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Donderdag 29 oktober opent Uitvaartcentrum Leiekant van Sereni Kortrijk de deuren. De nieuwe aula in Marke zal gebruikt worden door uitvaartverzorging Bloyart, Debonné, D’haene, Planckaert, Pollie en Rigole.

Colette Planckaert (61) en haar zoon Randy Couckuit (37) runnen de uitvaartonderneming Planckaert Uitvaartzorg, die eind de jaren 50 opgericht werd door Ernest Planckaert, de vader van Colette. Van de voormalige Sint-Augustinuskapel in de Doornikserijksweg in Bellegem werd ruim 11 jaar geleden een funerarium met kleine aula gemaakt. Deze blijft bestaan.

Vorig jaar startte de verbouwing van het pand dat ze aankochten op de hoek van de Rekkemse- en de Hemelrijkstraat in Marke voor een tweede aula met funerarium, die meer centraal gelegen is en gemakkelijk bereikbaar is vanuit Kortrijk, Bissegem, Aalbeke, Lauwe en Menen. Enkel metselwerk, vloeren, elektriciteit en het plaatsen van de grootste ramen werden uitbesteed. “We deden al de rest helemaal zelf”, vertelt Randy trots. Het resulteerde in een fris ogend en ruim uitvaartcentrum, waar vooral wit en hout gecombineerd werden.

Grote meerwaarde

Ondertussen sloot Planckaert Uitvaartzorg ook aan bij Sereni, waar er ondersteuning is betreffende infrastructuur en materialen. “De aula van ons uitvaartcentrum Leiekant is 200 m² groot en zal door onze begrafenisonderneming gebruikt worden, maar ook door uitvaartverzorging Bloyart uit Kortrijk, Debonné uit Heule, D’haene uit Kortrijk, Pollie uit Menen en Rigole uit Bissegem.

“Het is natuurlijk geen must om onze aula te gebruiken, maar wel een grote meerwaarde”, zegt Colette. Binnen de groep Sereni behoudt elke uitvaartonderneming uiteraard zijn eigenheid en eigen familiale aanpak.

Overdekte parking

Een grote troef is dat het uitvaartcentrum een eigen overdekte parking met 20 parkeerplaatsen heeft. Het uitvaartcentrum is bereikbaar vanuit de overdekte parking én vanuit de Hemelrijkstraat.

In het uitvaartcentrum zorgden Colette en Randy ook voor vier rouwkamers, een wachtruimte en een ontvangstruimte voor familieleden die tijdens de openingsuren van het funerarium de bezoekers willen begroeten. Verder zijn er burelen, een ruimte waar een uitvaart met familie kan geregeld worden, een wasruimte, een ruimte voor kisten en een ruimte voor artikelen uit de webshop www.uitvaartartikelen.be, een koelcel, een sanitaire ruimte en een keuken.

Momenteel zijn de werken voor de groenaanleg in de buitenomgeving nog volop bezig. Aula Leiekant van Sereni opent komende donderdag met een voorstelling van Jessie De Caluwé rond schoonheid en troost. Hiervoor zijn de inschrijvingen echter afgelopen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.