Lauwenaar Zeno Verschaeve (27) behoort tot die groep waarvan een stevig stuk vertier zich afspeelt aan de toog van het lokale café. "We hebben een vriendengroep die bestaat uit allemaal mensen die we via het lokale jeugdcafé hebben leren kennen." Banden die ontstaan op café blijven ook het best onderhouden op café, zo blijkt. "Weekends zijn er om te ontspannen en dat doen we dan ook graag met de vrienden, aan de toog en met een glas in ons handen. Het is een soort traditie geworden en zo blijft ook de band met iedereen hecht."

Digitaal aperitief

In volle coronacrisis werd door de overheid besloten om de cafés allemaal te sluiten. Een domper voor heel wat mensen, maar niet voor de groep uit Lauwe. "Elkaar niet zien is absoluut geen optie", grapt Zeno. "Maar we moeten vanzelfsprekend ook de richtlijnen opvolgen. We leven in het jaar 2020 en we zijn allemaal jong van geest, dus duurde het niet lang alvorens we door hadden dat we ook via Facebook een toogbijeenkomst konden houden. Iedereen heeft ondertussen wel een computer met een webcam dus lanceerden we een digitaal aperitief. Het is misschien een druppel op een hete plaat, maar als we op die manier even de sleur van het binnen zitten kunnen doorbreken, waarom niet? We raden mensen dan ook aan het zelf te proberen, want het is echt verluchtend. Trouwens, we mochten al eens een glas extra drinken want niemand moest met de auto naar huis."

Lauwenaar Zeno Verschaeve (27) behoort tot die groep waarvan een stevig stuk vertier zich afspeelt aan de toog van het lokale café. "We hebben een vriendengroep die bestaat uit allemaal mensen die we via het lokale jeugdcafé hebben leren kennen." Banden die ontstaan op café blijven ook het best onderhouden op café, zo blijkt. "Weekends zijn er om te ontspannen en dat doen we dan ook graag met de vrienden, aan de toog en met een glas in ons handen. Het is een soort traditie geworden en zo blijft ook de band met iedereen hecht."In volle coronacrisis werd door de overheid besloten om de cafés allemaal te sluiten. Een domper voor heel wat mensen, maar niet voor de groep uit Lauwe. "Elkaar niet zien is absoluut geen optie", grapt Zeno. "Maar we moeten vanzelfsprekend ook de richtlijnen opvolgen. We leven in het jaar 2020 en we zijn allemaal jong van geest, dus duurde het niet lang alvorens we door hadden dat we ook via Facebook een toogbijeenkomst konden houden. Iedereen heeft ondertussen wel een computer met een webcam dus lanceerden we een digitaal aperitief. Het is misschien een druppel op een hete plaat, maar als we op die manier even de sleur van het binnen zitten kunnen doorbreken, waarom niet? We raden mensen dan ook aan het zelf te proberen, want het is echt verluchtend. Trouwens, we mochten al eens een glas extra drinken want niemand moest met de auto naar huis."