Niet iederéén even enthousiast over komst van Tourcircus naar Ieper

Redactie KW

Woensdag verzamelen de renners van de Ronde van Frankrijk aan lingeriezaak Silhouet in Ieper om er de officieuze start te nemen van de vijfde rit. “Er worden 50.000 toeschouwers verwacht, maar niemand zal een beha kopen,” zegt zaakvoerster Els Waignein.

Woensdag zal Els haar zaak dan ook maar sluiten. “En dat is niet voor het eerst, nocht voor het laatst dit jaar,” zucht ze. “Het is allemaal wat van het goede te veel. Ook naar communicatie toe blijf ik wat om mijn honger zitten. Er zijn wel infovergaderingen geweest, maar dan op een zaterdagmorgen, en midden in de braderie.”

Wat er woensdag voor haar zaak zal gebeuren weet Els helemaal niet. “Ik vermoed dat hier een vrachtwagen voor de deur komt. Er zullen zeker beelden genomen worden. En dan verdringen er zich op deze vrachtwagen pers-en cameramensen.” Heel even dacht de uitbaatster om haar etalage een Tour-tintje te geven. “Maar ik pas, hoor. Niemand zal mijn uitstalraam bekijken. De mannen komen voor de koers.”

(MD)

Meer reacties over de start van de vijfde rit van de Ronde van Frankrijk in Ieper in een uitgebreide reportage in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West, van nu vrijdag

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.