Niet iedereen blij met komst BK Mountainbike op de Kosmos

Redactie KW

Op en rond de Kosmos in Westouter worden van 18 juli tot en met 21 juli heel wat mountainbikewedstrijden georganiseerd. Het hoogtepunt van de vijdaagse is het BK Mountainbike op zondag 22 juli.

Op een bewonersvergadering bleek dat vooral de horeca heel wat vragen had over de bereikbaarheid van hun zaken. “Het weekend is voor ons heilig. We kunnen onze klanten dan niet echt niet missen.”

Het organiserende veld- en wegritcomité Hooglede-Gits luisterde aandachtig naar de bekommernisen van de bewoners. “Samen met de organisatie, Natuur en Bos en de gemeente Heuvelland vormen we één team,” weet Rik Debeaussaert. Aan het verkeerscirulatieplan zal op voorstel van van de bewoners wellicht nog wat gesleuteld worden.

Bruno Libbrecht die aan de aankomstzone op de site van de Kosmos woont snapt niet meteen de meerwaarde van het evenement. “Ik ben geen koersliefhebber, maar wordt door de renners wel vijf dagen gegijzeld.” Volgens de organisatie moet dit BK de grote proef zijn voor de komst van het WK in 2024. “Daar komen tot 15.000 toeschouwers op af.”

Voor voorzitter Rik Debeaussaert is het koffiedik kijken naar de belangstelling voor het BK. “Vorig jaar in het Waalse Erezée waren er 250 betalenden. Maar Erezée” is Heuvelland niet.”

(MD – Foto EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.