Niet-goedkeuring van het meerjarenplan Meulebeke schort onteigeningsbudgetten op

© LB
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van 8 april werd het meerjarenplan in Meulebeke opnieuw niet goedgekeurd. Door het uitblijven ervan werd gevreesd dat de minister het budget van 14,5 miljoen euro niet verder zou reserveren voor het project Gentstraat (N305) maar nu blijkt dat enkel de onteigeningsbudgetten opgeschort worden.

Burgemeester Dirk Verwilst was furieus: “Dit betekent dus concreet dat de werken in de Gentstraat niet van start kunnen gaan. Het politieke spel dat sommige raadsleden spelen (lees de Onafhankelijken, red.) eist een zware tol voor de veiligheid en zet de algemene werking van de gemeente op zijn kop. Het feit dat het meerjarenplan voor de vierde keer op rij werd afgekeurd, is schrijnend voor elke Meulebekenaar en is in strijd met het belang van de zwakke weggebruiker en de algemene veiligheid.”

Vandaag (donderdag) heeft burgemeester Dirk Verwilst de kabinetsmedewerker van minister Lydia Peeters aan de lijn gehad. Dirk Verwilst: “Het kabinet stelt alles in het werk in het belang van de veiligheid op de gewestwegen. De minister wil alles op alles zetten om de veiligheid op de N305 te garanderen. Het zijn enkel de onteigeningsbudgetten die tijdelijk opgeschort worden omwille van budgettaire redenen. Het is wel een feit dat de toezegging van de werken nog dit jaar dient te gebeuren omdat dit op het programma 2020 ingeschreven staat.”

“Concreet is het wel van belang om een goedgekeurd meerjarenplan te hebben om alsnog de toewijzing te laten gebeuren in 2020. Door de afkeuring van het meerjarenplan kunnen de noodzakelijke werken aan de Gentstraat niet van start gaan. Het kabinet hoopt snel een akkoord te ontvangen van een goedgekeurd meerjarenplan om de toewijzing nog dit jaar mogelijk te maken. We hopen in mei of juni te kunnen landen met een meerjarenplan om alsnog een toewijzing aan het project mogelijk te maken.” (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier