Niet alles is kommer en kwel door werken in Ingelmunster

Bart, Nathalie en dochter Laura in de winkel. (foto FODI)
Redactie KW

Sinds maandag 14 oktober is de rotonde van de Oostrozebekestraat met De Ring afgesloten. Voor heel wat handelaars richting centrum is dat een ramp. Toch hoor je slager Bart Buyse niet écht klagen. “Mijn klanten verdienen elke dag een bloemetje. Sommigen rijden 12 km om. Chapeau !”, zegt Bart Buyse.

De werken aan de rotonde van de Oostrozebekestraat en De Ring schieten heel vlug op. Het weer valt mee, zodat de aannemer vlot kan verder werken. De rotonde zelf zal al in januari/februari zijn afgewerkt, maar naar we vernamen duurt het afsluiten langer omdat het beton maar liefst zes weken moet drogen. Die termijn moeten de aannemer én het gemeentebestuur respecteren, kwestie dat er zonder problemen op het nieuwe wegdek gereden kan worden.

Eerlijk gezegd, ik had de impact van de werken veel erger verwacht

Voor de handelaars in het centrum zijn die wegwerkzaamheden alvast geen pretje. Reken je de bandencentrale Forrez in de Oostrozebekestraat er niet bij, dan zit slager Bart Buyse het dichtst bij die werken. Ook de nabije Smatch heeft er last van, maar vanaf 4 januari gaat deze winkel definitief dicht.

Vleesautomaat

“Wegwerkzaamheden zijn voor een zelfstandige nooit leuk”, zo begint Bart Buyse.

“Deze werken hebben een nog grotere impact omdat het een verkeersader richting centrum is die werd afgesloten. Ik zit dichtbij, maar eigenlijk ook veraf. De mensen die vroeger de rotonde namen, moeten nu een serieuze omweg maken om mijn zaak te bereiken. Ik voel natuurlijk dat het op bepaalde momenten rustiger is dan vroeger, maar ik moet mijn klanten bewonderen dat ze zo’n grote omweg willen doen om aan onze beenhouwerij te geraken. Eerlijk gezegd, ik had de impact veel erger verwacht. Ik heb klanten die 12 km om rijden om hier te geraken. Stel je voor. Als zelfstandige zou ik elke dag klaar moeten staan met een bloemetje voor die trouwe klanten. Wegens de werkzaamheden begon ik ook met online-bestellingen. Die tip kreeg ik van iemand die aan het station woont. Ik vond dat een goed idee en besloot dat uit te werken. Diverse mensen bestellen online, waarna we het vlees aan huis bezorgen. De vleesautomaat aan onze zaak viel dan weer stil wegens minder verkeer in onze straat.”

Nieuwe winkel

Voor Bart en Nathalie zal 2020 een heel druk jaar worden. In mei/juni openen ze hun nieuwe winkel in de Oostrozebekestraat, dichtbij de nieuwe rotonde. Door de sluiting van de Smatch – waar zijn beenhouwerij is gevestigd – moesten Bart en Nathalie ook uitkijken naar een nieuwe zaak. “Gelukkig had ik al jaren geleden een pand aangekocht en ik kon de zaak ernaast nu ook aankopen, zodat we maar een 150-tal meter moeten verhuizen.”

“Het wordt een heel ruime nieuwe zaak, met ook een nieuwe naam. Welke ? Die verklap ik nog niet. Het wordt een slagerij van de toekomst. Natuurlijk toegankelijk voor andersvaliden en met een ruim aanbod aan producten”, besluit Bart. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier