Niemand wil verantwoordelijkheid nemen voor dood baby Jasper

De ouders van Jasper, vergezeld door hun advocaat, waren nog niet veel wijzer na de debatten in de raadkamer. © MVN
Redactie KW

De ouders van de acht maanden oude baby Jasper, die in november 2012 om het leven kwam bij een routinecontrole in het ziekenhuis AZ Zeno in Knokke-Heist, zijn niet veel wijzer uit de raadkamer in Brugge gekomen.

Daar werd bijna drie uur lang gedebatteerd over de doorverwijzing van vier mensen en twee vennootschappen naar de correctionele rechtbank. “Niemand van hen wil zijn verantwoordelijkheid nemen voor de dood van het kind van mijn cliënten”, stelt advocaat Filip Van Hende, die optreedt voor de ouders van Jasper. “Ze wassen allen de handen in onschuld. Dit is zeer frustrerend voor de ouders.”

Lachgas in plaats van zuurstof

Het kind kreeg in plaats van zuurstof lachgas toegediend, omdat de leidingen van het toestel in de pas vernieuwde operatiezaal verkeerd waren aangesloten. Het parket wil daarom de anesthesist, het diensthoofd van het operatiekwartier, de algemeen directeur en de technische directeur voor de strafrechter dagen voor het onopzettelijk doden van baby Jasper. Ook het ziekenhuis zelf en het aannemingsbedrijf dat de werken in het operatiekwartier heeft uitgevoerd wil het parket voor de rechter zien. Of het zover komt zal de raadkamer pas op 24 juni pas beslissen.

Jurgen Cottignie, de papa van baby Jasper, heeft begrip voor dat uitstel. “We wachten af en begrijpen dat de raadkamer dit dikke dossier grondig wil doornemen, vooraleer een beslissing te nemen.”

(AFr/SVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.