Niemand helpt gevallen Kortrijkzane overeind

Sylvie D’Hondt met haar twee honden.© AN
Sylvie D’Hondt met haar twee honden.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

KortrijkHet voetpad aan de Doorniksesteenweg ter hoogte van restaurant Colmar werd afgelopen week met spoed hersteld. En daar is een goede reden voor. Enkele oneffen tegels zorgden ervoor dat Kortrijkzane Sylvie D’Hondt onlangs een zware val maakte. “Sommige voorbijgangers keken mij recht in de ogen en reden dan gewoon door”, vertelt ze.

Sylvie was op maandagavond zoals gewoonlijk op stap met haar twee border collies. “De Doorniksesteenweg ligt niet op onze vaste route, maar ik wissel graag eens af”, legt ze uit. “Tegenover de Colmar voelde ik plots dat mijn voet achter iets bleef haken en ik kwam zwaar ten val op de rand van het voetpad. De hele rechterkant van mijn lichaam deed meteen pijn en van de schrik rende een van mijn honden weg.”

Scheurtje in middenrif

“Ik moet daar zeker tien minuten gelegen hebben”, vervolgt Sylvie, “maar niemand stopte om te helpen. Een dame keek zelfs recht in mijn ogen terwijl ze stond te wachten aan de verkeerslichten. Vervolgens reed ze gewoon door.”

Na een tiental minuten kon Sylvie toch overeind krabbelen en naar huis wandelen. Ze bleek haar schouder en ribben gekneusd te hebben en had een scheurtje in haar middenrif. “Vooral dat laatste was heel pijnlijk. Ik kon haast niets meer zelf. Gelukkig heb ik geweldige vrienden die mij kwamen helpen.”

Ziekenhuiskosten

Het daglicht onthulde al snel de schuldigen. Verschillende stoeptegels lagen schots en scheef of zelfs helemaal los. Na een post op sociale media schoten de stadsdiensten meteen in actie. “Nog geen twee dagen later kreeg ik bericht dat het voetpad daar hersteld was. Dat apprecieer ik enorm. Maar ik wil mensen toch oproepen om zulke gevaarlijke situaties te melden als ze die tegen komen. Liefst voor er iemand zwaar ten val komt”, besluit ze.

De stad bekijkt ook of de ziekenhuiskosten van Sylvie vergoed kunnen worden door haar verzekering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier