Niels Destadsbader verovert Antwerps Sportpaleis en komt in december 2019 terug

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op donderdagavond 1 november doet Niels Destadsbader uit Deerlijk het nog eens over, maar op woensdagavond 31 oktober was het al volle bak in het Antwerpse Sportpaleis waar Niels voor 18.000 uitzinnige fans zijn show Dertig voorstelde.

Wij waren één van die 18.000 aanwezigen, die op tijd waren vertrokken om toch maar op tijd aan het Antwerpse Sportpaleis te kunnen arriveren. Of het de moeite was ? Vast en zeker, méér dan de moeite zelfs om Niels en zijn liveband aan het werk te zien.

Voor één keer waren er ook méér dan een handvol West-Vlamingen afgezakt naar het Antwerpse Sportpaleis. Naar we vernamen waren maar liefst acht autobussen vanuit zijn woonplaats Deerlijk gearriveerd om Niels aan te moedigen. Toen Niels vroeg waar al die mensen uit Deerlijk wel zaten, zag je overal in de imposante zaal handen de hoogte in steken.

Niels Destadsbader verovert Antwerps Sportpaleis en komt in december 2019 terug

Ontroering alom

Dertig mensen werden geprojecteerd op het scherm, dertig belangrijke mensen in zijn leven, waarna de zanger rond 20.52 uur het podium betrad voor zijn grootse show, zijn allereerste in het Antwerpse Sportpaleis. Niels begon met Paradijs. Daarna volgden de bekende songs elkaar op. “Vorig jaar was ik 29, toen hield ik een feestje met veertien mensen. Nu zijn wij met 18.000 mensen én morgen terug met evenveel”, glunderde Niels.

Ontroerend was toen Niels het podium verliet, in de zaal ging zitten tussen zijn ouders en Hey pa zong, speciaal voor zijn vader die even moest slikken. Ontroerend was eveneens toen vier personen van De Zonnestraal op het podium kwamen en samen met Niels Lijk ik soms een beetje anders mochten meezingen en musiceren. Ontroerend was eveneens het nummer Speeltijd met een ode aan zijn overleden kameraad. “Vandaag moest hij hier hebben gestaan, naast mij. We gaan toch zorgen dat hij erbij is”, zei Niels.

Wondermooi was het nummer dat hij bracht, samen met Drumspirit uit Dadizele. Prachtig was zijn duet met Sarah Bettens, die als toetje nog een Engelstalige versie van Hou je mij vast opdroeg aan haar goede vriend Niels. Op dat moment was Niels verdwenen achter de schermen om dan terug te keren aan de andere kant van de zaal. Terwijl hij een liedje zong, wandelde hij tussen de massa naar het podium.

Niels Destadsbader verovert Antwerps Sportpaleis en komt in december 2019 terug

Groot nieuws

Niels had ook nog groot nieuws te vertellen. “Als jullie goed meezingen, ga ik het jullie zeggen”, vertelde hij. Een drietal nummers verder zei hij dat hij op 6 en 7 december 2019 terug in het Antwerpse Sportpaleis staat om een show te geven. “Ik ben vereerd om hier te staan. Vijftien jaar geleden zat ik daar of daar in de zaal. Ik kwam naar de shows van Clouseau. Gaan we ééntje zingen van Clouseau ?”, riep Niels naar het publiek.

Hij begon met Vonken en vuur. Eén refrein verder stond plots Koen Wauters van Clouseau op het podium, waarna het duo dit liedje verder zong, gevolgd door het nummer Gloria. Vanaf toen bereikte het aantal decibels een piek. Dansen mocht ook niet ontbreken.

Niels Destadsbader verovert Antwerps Sportpaleis en komt in december 2019 terug

“Ik heb goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat dit mijn laatste nummer is. Het goede nieuws is dat ik er nog ééntje zal zingen”, lachte Niels, waarna Skwon meiske luidkeels werd meegezongen. Daarna verdwenen Niels en de band in de coulissen. Het applaus bleef maar duren, zodat er nog twee bisnummers kwamen, namelijk Ik heb je lief en Verover mij.

Niels bedankte hartelijk zijn publiek, samen met zijn band. Op dat moment waren bekende Vlamingen o.a. Victor Verhulst, Simon van Nick & Simon, Kobe Ilse, James Cooke… al vertrokken van hun zitje in de zaal om toch maar de massa die het Sportpaleis zou verlaten voor te zijn, richting privéontmoeting.

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.