Nicole Pattyn uit Izegem neemt afscheid na 38 jaar vrijwilligerswerk

In Bistro Vincent aan de Kasteelstraat werd het afscheid gevierd van Nicole Pattyn uit de Henri Dunantstraat, na 38 jaar vrijwilligerswerk in Maria’s Rustoord en het woon- en zorgcentrum De Plataan aan de Meensesteenweg.

We zien Nicole met de therapeuten en haar collega’s vrijwilligers.(Foto CLY)

” Ik ben in 1980 gestart in het toenmalig rustoord en heb in zowat alle afdelingen vrijwilligerswerk gedaan. Daarbij heb ik samengewerkt met Betty Normon, Ann Daems en Friede Duyck. Ik stak een helpende hand toe op ontbijtmomenten voor bewoners en hun familie en elke gelegenheid waarbij feest gevierd werd.”

“Ik was als gemachtigd opzichter begeleidster van de wandelingen van onze bewoners en ook actief rond de misviering op vrijdag. De laatste twaalf jaar deed ik uitsluitend vrijwilligerswerk bij de bewoners met dementie, waarvan de laatste zeven jaar in de nieuwe afdeling Villa Van Gogh. Daar is plaats voor 37 bewoners en ik heb die zien komen en gaan.”

Sleutelmoment

“Van maandag tot vrijdag van 14 uur tot 16 uur help ik koffie schenken, aan de activiteiten en het organiseren van feestmomenten. Ik word er op 16 december tachtig en vond dit een sleutelmoment om te stoppen. Vrijdag 14 december is mijn laatste ‘werkdag’ en er zal van 14.30 tot 16.30 uur een dansnamiddag georganiseerd worden met muzikale begeleiding op synthesizer door zanger Ronny Baert.”

“Ik kijk er al naar uit maar toch zal ik de dagelijkse routine wel gaan missen. De bewoners zijn als het ware mijn familie geworden en ik voel bij hun familie veel appreciatie voor mijn werk. Ik ben graag gezien in Villa Van Gogh. Na mijn afscheid zal ik wel enkele keren per week op bezoek komen. Op vrijdag zal ik ook naar de misviering komen.”

“Van het etentje van vorige vrijdag dacht ik dat alleen de ergotherapeuten Katja, Jancis, San, Aline en vrijwilligster Helena er zouden zijn maar bij aankomst in het restaurant waren er acht vrouwen meer die mij stonden op te wachten. Van een verrassing gesproken. Ik zag dat Monique, Linda, Maureen, Christa, Ingrid, Anny, Claudine en Annie er ook waren. We hebben aan aangename avond mogen beleven.” (LDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.