Nicolas wil het hart van Elke Clijsters veroveren: “Met verstand op nul in avontuur gesprongen”

Tom Gheeraert

Nicolas Roué (36) uit Watou is één van de vijftien mannen die vanaf donderdag 18 februari probeert het hart te veroveren van Elke Clijsters in het nieuwe programma De Bachelorette op Play4. Voor de vertegenwoordiger wordt het één groot avontuur. “Veel tijd om erover na te denken had ik niet. Ik ben er met het verstand op nul ingesprongen”, zegt hij.

De 36-jarige Nicolas Roué werd geboren in Menen, woonde lange tijd in Roeselare, maar verhuisde ongeveer twee jaar geleden naar de Poperingse deelgemeente Watou. “Ik had iemand leren kennen uit Poperinge, maar dat is op niets uitgedraaid. Voorlopig woon ik nog in Watou, maar het plan is om terug te keren naar Roeselare”, vertelt Nicolas, die werkt als vertegenwoordiger voor Glorius.be. “Ik zet er de lijnen uit wat betreft marketing en sales. Eigenlijk kom ik uit de horeca. Ik heb een diploma als kok en mijn broer heeft een slagerij, dus ik zat al in de branche.”

Vanaf donderdag 18 februari is Nicolas te zien in het nieuwe programma De Bachelorette. Daarin proberen vijftien mannen het hart te veroveren van Elke Clijsters, de zus van Kim Clijsters. “Ik werd twee weken voor de opnames benaderd door iemand die casting met de vraag of ik dat zag zitten”, vertelt Nicolas. “Ik moet zeggen: ik hou me niet zo veel bezig met sociale media, kranten en boekjes. Ik had dus geen benul waarover het ging.”

Goede vibe

Na een korte introductie in Zaventem besloot Nicolas de sprong te wagen. “Het ging allemaal heel snel en ik had eerlijk gezegd niet veel tijd om erover na te denken. Ik zat echt in een yes-fase. Het was nog niet lang gedaan met mijn vriendin en ik dacht: waarom niet? Ik ben met het verstand op nul in dat avontuur gesprongen”, vervolgt Nicolas. “Elke zelf kende ik amper. Als voetballiefhebber wist ik wel dat ze met Jelle Van Damme getrouwd was. Ik was vroeger ook fan van Kim Clijsters. In mijn vorige leven als kok heb ik nog gekookt voor haar toen ze een demonstratie gaf in Torhout.”

“Twee weken voor de opnames had ik nog geen benul waarover het programma ging”

De opnames vonden vorig jaar plaats. Uiteraard mag Nicolas niet veel vertellen over het verloop van het programma. “Ik kan wel zeggen dat er een heel goeie vibe was tussen de mannen. We houden ook contact. Ook de crew was leuk. Maar als je nooit in de spotlight hebt gestaan en je krijgt dan drie camera’s op gezicht gericht en er hangt een micro boven je te bengelen, dat is even wennen. Maar het was een leuk avontuur!”

Zoontje

In het introductietekstje van Play4 staat dat Nicolas hunkert naar huisje, tuintje en gezinnetje. Stabiliteit vindt hij dan ook heel belangrijk. “Ik heb een zoontje Noah van zeven jaar en heb elf jaar een relatie gehad met de mama. We zijn als vrienden uit elkaar gegaan, maar je merkt wel dat je op een bepaalde leeftijd opnieuw jezelf moet zoeken na twee gefaalde relaties. Dan wil je wel enige vorm van stabiliteit.”

De eerste ontmoeting met Elke viel alvast heel goed mee. “Dat is overweldigend. Ik kwam uit de auto en ze stond daar in een prachtig kleed. Er was een leuke klik toen ik haar zag. Pas achteraf had ik gezien dat ze mij nastaarde. Blijkbaar was mijn gat al bekender dan mijn kop”, lacht Nicolas.

De Bachelorette, vanaf donderdag 18 februari om 20.30 uur op Play4.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.