Nicolas en Marjolein brengen unieke Belgische boslikeur op de markt: “100 procent Belgisch en puur”

Het Deerlijkse koppel Nicolas Hanssens en Marjolein Van Dorpe hebben een nieuwe likeur op de markt gebracht. Hun creatie kreeg de naam Del Bosque, een pure en volledig artisanale likeur op basis van 28 Belgische boskruiden.

Nicolas Hanssens en Marjolein Van Dorpe brengen met Del Bosque een unieke Belgische boslikeur op de markt.©(Foto DRD)
Nicolas Hanssens en Marjolein Van Dorpe brengen met Del Bosque een unieke Belgische boslikeur op de markt.©(Foto DRD)

Nicolas Hanssens (28) en zijn vriendin Marjolein Van Dorpe (25) uit de Stationsstraat hebben beiden een passie voor lokale en duurzame producten. Nicolas werkt in het familiebedrijf Grootmoeders Koffie, waar zijn ouders Patrick Hanssens en Vinciane Pattyn inmiddels als derde generatie aan de slag is. Nicolas neemt de verkoop voor zijn rekening, maar tegelijk is de jonge Deerlijknaar ook koffiebrander én barista. Als sommelier van de koffie kan hij de perfecte espresso, cappuccino en andere trendy koffiebereidingen maken.

Aan een kabbelend riviertje in Nisramont is dan het idee ontstaan om een kruidige drank te zoeken die bij ons beiden in de smaak valt

Marjolein is dan weer goudsmid van opleiding en runt in haar geboortestad Oudenaarde haar eigen atelier, Ramoon. In haar juwelierszaak kan je ambachtelijke sieraden kopen, maar Marjolein biedt ook exclusieve juwelen op maat aan, met de meest unieke edelstenen en diamanten. “Corona zorgde ervoor dat we met onze schaarse vrije tijd heel weinig konden beginnen”, vertelt Marjolein. “Nicolas’ basketactiviteiten staan de jongste maanden immers op een bijzonder laag pitje. Om toch even te kunnen ontsnappen aan onze drukke professionele bezigheden, gingen we graag wandelen in de bossen en dat liefst van al in de Belgische Ardennen. Die wandelingen brengen ons enerzijds tot rust en anderzijds bevorderen ze onze creativiteit. Aan een kabbelend riviertje in Nisramont is dan het idee ontstaan om een kruidige drank te zoeken die bij ons beiden in de smaak valt. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de creatie van een eigen boslikeur.”

28 kruiden

“We hebben ons geesteskind de naam Del Bosque meegegeven, wat staat voor ‘van het bos’”, gaat Nicolas verder. “Del Bosque is gebaseerd op de techniek van het maken van elixir en is een pure en artisanale likeur op basis van 28 kruiden van eigen bodem. Deze zijn allemaal zorgvuldig geselecteerd en gedestilleerd. Onze boslikeur, goed voor 28 procent alcohol, bevat geen toegevoegde suikers en kan je drinken als aperitief en digestief of gebruiken om een cocktail te mixen. Enkele receptjes zijn terug te vinden op onze website, maar ik kan wel al een voorproefje geven. Zo combineren we de zachte toetsen van de engelwortel en de kruizenmunt, die overigens ook perfect passen bij de prikkelende toets van de zevenbladwortel en het verrassend pittig accent van het duizendblad.”

Del Bosque kost 32,50 euro voor een fles van 50 cl en is te koop via de webshop of in een van de verdeelpunten in West- en Oost-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.