Nico en Kirsten uit Sint-Eloois-Winkel versieren figurantenrol in ‘Eigen Kweek’

Nico Pattyn en Kirsten Dewulf spelen een figurantenrol in 'Eigen Kweek'. © © JAN STRAGIER
Redactie KW

Een promotiefilmpje met de benaming ‘Eigen Streek’, een parodie op ‘Eigen Kweek’, bracht de bal aan het rollen. Nico Pattyn en Kirsten Dewulf, die in deze parodie de hoofdrollen torsten, werden door de regie van ‘Eigen Kweek’ gevraagd om een figurantenrol te spelen. Dinsdag gebeurden de eerste opnamen in en rond de kerk van Wijtschate.

Het promotiefilmpje ‘Eigen Streek’ werd gemaakt in opdracht van Jean-Pierre Barbe en Dominique Stove, de eigenaars van het restaurant The Rabbit, gelegen op het topje van de Rodeberg in Westouter. In het filmpje weet Lolita – gespeeld door Kirsten Dewulf – de Frank – gespeeld door Nico Pattyn – te overhalen om in The Rabbit loempia’s te gaan eten, wat uiteindelijk garnaalkroketten blijken te zijn. Het filmpje kwam op You Tube terecht en kreeg heel wat bijval: in één week werd het filmpje 138.000 keer bekeken via de website van The Rabbit en nog eens 60.000 keken rechtstreeks naar dit filmpje. Het is ondertussen bijna een hype geworden.

Geen toneelervaring

Nico Pattyn is 54 jaar en woont in het Klein Schardauw in St.-Eloois-Winkel. Hij is getrouwd met Martine Vanmarcke. Het gezin telt twee kinderen. Beroepshalve is Nico tewerkgesteld als administratief medewerker bij Vives in Kortrijk.

Zijn tegenspeelster in het filmpje is Kirsten Dewulf, die ook in St.-Eloois-Winkel woont. Kirsten is 36 jaar en heeft twee kinderen. “Ik heb totaal geen toneelervaring,” wist ze ons te vertellen. “Ik ken Nico van het stukje dat we enkele jaren geleden speelden rond ‘Eigen Kweek’ voor het plaatselijke Davidsfonds”.

De derde serie van ‘Eigen Kweek’ zit momenteel in de opnamefase. Wanneer deze uitgezonden worden werd nog niet medegedeeld. Nico en Kirsten en heel Winkel kijken er alvast belangstellend naar uit. (LDE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.