Nico en Angelo brengen je voor een volle haardos naar Istanboel

Angelo Delcroix (links) en Nico Vandendriessche. (foto ACK)©type=
Angelo Delcroix (links) en Nico Vandendriessche. (foto ACK)©type="Seq" annie callewaert
Redactie KW

Het voetbal bracht hen samen en nu zijn ze ook zakenpartners. Nico Vandendriessche en Angelo Delcroix richtten Hair and Beauty Travel op. Ze brengen je naar Istanboel, waar je een haartransplantatie of tandheelkundige ingreep kan laten doen.

Haar- en baardimplantaties en alle tandheelkundige ingrepen via een reisje naar Turkije, dat is wat Hair and Beauty Travel (HBT) aanbiedt. De start van HBT kwam er nadat één van de oprichters zelf een haartransplantatie in Turkije liet uitvoeren. Nico Vandendriessche (36), partner van Sarah Vanraes, woont in de Slijpstraat in Houthulst en is al jarenlang bevriend met Angelo Delcroix (40) uit Lauwe, echtgenoot van Katrien Debusschere en papa van Allègra en Louca. Nico en Angelo leerden elkaar kennen via het voetbal en bleven vrienden.

“Nazorg werkte me op de zenuwen”

“Twee jaar geleden onderging ik zelf een haartransplantatie in Turkije. Ik had met een bureau contact gehad en ging op weg naar Istanboel”, vertelt Nico. “Daar kreeg ik een haartransplantatie, maar de begeleiding en nazorg waren totaal niet wat het zou moeten zijn. Het werkte me danig op de zenuwen. Daarna belde ik Angelo op die door zijn beroep met haarcosmetica te maken heeft. Ik vertelde hem dat ik iets aan mezelf had laten veranderen. Hij wist meteen dat ik een haartransplantatie had ondergaan. We vonden dat we iets aan die zorg en begeleiding moesten doen en kwamen samen om alles te bespreken.”

De twee belden met de Nederlandstalige contactpersoon die Nico in Turkije had. “Er is in West- en Oost-Vlaanderen niemand die iets dergelijks doet. Bovendien waren heel wat mensen positief over de verandering die Nico ondergaan had. Dus besloten we om samen naar Istanboel te trekken, maar daar ging heel wat opzoekingswerk aan vooraf ”, vertelt Angelo. “We kwamen terecht bij een dokter die woont in Istanboel en vroegen hem meteen naar degelijke klinieken en goede artsen. Gewapend met vijf namen vertrokken we richting Istanbul om op onderzoek te gaan.”

Taboe verdwijnt

Daar aangekomen begon de zoektocht naar een arts en ziekenhuis waarop ze konden vertrouwen. “Ter plaatse hebben we een selectie gemaakt. Er was één dokter bij wie we een heel goed gevoel hadden. Met hem zijn we dan gestart. Vanuit de frustraties die Nico had bij zijn ingreep zagen we dat de begeleiding en zorg tekortschoot. Dat hiaat konden wij opvullen.”

Volgens Angelo en Nico lopen heel wat mensen nog gefrustreerd rond, maar durven ze niet echt praten over hun haarverlies of kaalheid. “Wij hebben zelfs al mensen gehad die niet zonder hoofddeksel de deur uit durfden. Haarverlies is nochtans een probleem van alle leeftijden. Wij hadden al mensen van 20 jaar die veel haar verloren waren”, zucht Nico. “Gelukkig is het taboe tegenwoordig kleiner aan het worden. Er wordt niet langer negatief gepraat over mensen die haartransplantaties ondergaan. Jammer genoeg kunnen we niet iedereen helpen. We zijn daar ook heel eerlijk in tegenover de mensen die bij ons komen. We doen geen beloftes die we niet kunnen waarmaken.”

Als herboren

Naast de haartransplantatie worden door HBT ook tandheelkundig ingrepen aangeboden. “Waarom naar Turkije, vraagt men zich vaak af. Er wordt met de allernieuwste materialen en methodes gewerkt en men heeft er door de vele ingrepen veel meer ervaring. Daarnaast is de prijs meer dan de helft lager dan in België door de lagere loonkosten in Turkije ”, verzekert Nico. “Het enige wat mensen zelf moeten doen is hun reis boeken, wij zorgen voor al de rest.”

Nico en Angelo zijn heel complementair. “Wij vullen elkaar perfect aan. Nico kan als ervaringsdeskundige meteen uitleggen hoe alles gebeurt, hoe het voelt en hoe je als een herboren mens terug in België komt. Ik heb al vele jaren ervaring in de haarcosmetica en kan de mensen daarin kan bijstaan”, geeft Angelo nog mee. “De operatie duurt tussen de 6 à 8 uur. Het enige dat je voelt is de prik voor de voorverdoving, een prikje zoals bij de tandarts”, weet Nico. “Meteen na de operatie heb je kort haar dat geleidelijk langer groeit. Aangezien de operatie gebeurt met eigen haarzakjes is het resultaat heel natuurlijk .”

Info: www.hairbeautytravel.be, 0474 52 07 73 (Angelo) en 0486 06 61 29 (Nico).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.