Als nieuwe voorzitter wil Nico Coene samen met zijn bestuur een nieuwe dynamiek op gang brengen voor de laatste straatfeesten binnen de Brugse stadswallen.

Drie jaar lang stond Sven Van Overloop aan het hoofd van het bestuur van De Verloren Hoek, maar omwille van drukke werkzaamheden en gezinsuitbreiding besloot hij om de voorzittershamer door te geven. Voortaan neemt Nico Coene (op de foto helemaal rechts) het voorzitterschap op. Deze 47-jarige Bruggeling woont niet in de Sint-Anna, maar in Assebroek. Voor hij aan het hoofd van het bestuur kwam te staan, maakte hij er vijf jaar deel van uit. "Het is mijn ambitie om onze equipe te verjongen", zegt Nico Coene. "Een initiatief als het onze vereist heel wat voorbereidingswerk. We hebben dan ook nood aan mensen die de handen uit de mouwen willen steken."

Honderd tuningcars

Vorig jaar kenden de feesten van De Verloren Hoek heel wat bijval en dat succes wil Nico Coene bestendigen. "Het huren van de tent kost handenvol geld. Net daarom willen we activiteiten op het getouw zetten die zoveel mogelijk man op de been brengen. Bij wijze van spreken moet onze tent van 's morgens vroeg tot 's avonds laat vol zitten, zodat we voldoende inkomsten hebben om alles te kunnen betalen."

De 69ste Verloren Hoek Feesten gaan op vrijdag 28 juli om 20 uur van start met een bingoavond en eindigen op dinsdag 1 augustus met de traditionele damesderby Club tegen Cercle (om 19 uur) - kersvers schepen van Sport Dolores David (SP.A) werd bereid gevonden de aftrap te geven - en een concert van Mojo, de coverband rond frontman Filip Bollaert (om 21 uur). Daartussen zit een druk programma. Zo kun je op zaterdag 29 juli vanaf 7 uur naar een rommelmarkt. Wie daar zelf zijn waar nog wil verkopen, kan zich nog steeds melden via het e-mailadres deverelorenhoekbrugge@gmail.com.

Drie uur later komen liefhebbers van tuningcars aan hun trekken, want dan komen honderd eigenaars van zo'n hippe wagen hun karretje stallen. Om half twee gaat een open darts-toernooi van start en om 20.30 uur is er een schlagerfestival met Stefan Edwards, Alwin uit Nederland, Kurt Crabbé, Mike Grondy en Nicky Jones. Zondag 30 juli gaat van start met een ontbijt voor de buurtbewoners. 's Namiddags zijn de senioren aan het feesten en is er van 13 tot 18 uur een streekproductenmarkt. Inschrijven kan op het websiteadres dat je onderaan vindt.

's Avonds zorgen nog vier schlagerzangers voor ambiance in de tent. Het gaat om Peter Locket (om 20 uur), Sammy Baker (om 21 uur), Bandit (om 22 uur) en Yves Segers (om 23 uur).

Stadsbestuur

Op maandagavond 31 juli komt Sjakco de Braal naar de feesttent. De charmezanger uit Biervliet in Zeeuwsch-Vlaanderen zingt vanaf 20 uur een flink aantal Nederlandstalige levensliederen. Vervolgens wordt het ongetwijfeld opnieuw dolle pret met De Verloren Diva's, het travestietentrio bestaande uit Dany Blanckaert (lid van het bestuur van De Verloren Hoek), Dylan Debaene en bestuurslid annex sjampetter van de damesderby Rik(ske) Verriest. "Nico Blontrock heeft mij persoonlijk gecontacteerd met de vraag of we het ook zouden zien zitten om op 'Vlaanderen zingt' een gastoptreden te verzorgen en vanzelfsprekend gaan we daar graag op in", zegt een trotse Rik(ske) Verriest.

Coene maakte ook werk van een betere samenwerking met het stadsbestuur. "We hebben enkele keren met burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) samengezeten en samen met zijn schepencollege heeft hij duidelijk zijn welwillendheid tegenover ons getoond", vertelt Nico Coene. "Zo kunnen we dit jaar mede dankzij hen én de Zeehaven van Brugge flink besparen op onze elektriciteitsrekening en genieten we ook heel wat logistieke steun, van stoelen en tafels tot werfhekkens. Als je dit allemaal bij elkaar optelt, scheelt dit een slok op een borrel, wat ons financieel meer ademruimte zou moeten geven. Als buitenstaander kan je immers moeilijk vatten welk prijskaartje aan een organisatie als de onze - notabene de laatste dergelijk ambitieuze binnen de stadswallen - vasthangt."

Volgend jaar zijn de feesten van De Verloren Hoek aan de zeventigste editie toe. "Pas een week nadat de huidige feesten erop zitten, slaan we de hand aan de ploeg en maken we werk van een nieuwe, bijzondere editie in 2018. We hopen het publiek op tal van manieren te kunnen verrassen", kijkt Nico Coene verwachtingsvol vooruit.

(svv)

Voor het volledige programma verwijzen we naar de website feestcomite-deverlorenhoek.be