Nicky Quarteer herstelt thuis na zwaar verkeersongeval: “Ik moet er staan voor mijn dochter Dilara”

Nicky met haar dochter Dilara (21) die zwaar hulpbehoevend is. © JH
Redactie KW

Twee maanden na het zware verkeersongeval waarbij haar vriend Timothy Serpieters het leven liet in Wulpen, herstelt Nicky Quarteer (39) thuis in Veurne van haar verwondingen. “Ik zie het als een mirakel dat ik wellicht volledig zal herstellen, maar ik heb keihard gevochten. Ik moet er terug staan voor mijn dochter Dilara”, zegt Nicky.

Over het fatale ongeluk van zaterdagavond 21 augustus in Wulpen herinnert Nicky zich niets meer. “Zelfs alle herinneringen aan die dag zijn verdwenen”, zegt ze. “Wat ik erover weet is wat ik nadien heb gelezen en gehoord. Al wat ik weet, is dat ik blij mag zijn dat ik nog leef. En dat het een klein mirakel is dat ik wellicht volledig zal herstellen. De foto’s zeggen genoeg.”

Nicky zat als passagier in de Maserati van haar vriend Timothy ‘Timo’ Serpieters, oprichter van Stibouw. De wagen belandde tegen een boom en Serpieters overleed ter plaatse. Nicky verkeerde in levensgevaar en werd even in kunstmatige coma gehouden.

Nicky zat als passagier in de Maserati van haar vriend Timothy.
Nicky zat als passagier in de Maserati van haar vriend Timothy. © JH

“Intussen ben ik een drietal weken terug thuis”, zegt Nicky. “Aanvankelijk werd gevreesd voor zware breuken, onder andere aan mijn rug, en veel neurologische schade, maar het viel relatief gezien mee. Ik liep en zware beenbreuk op rechts, een gebroken rechterhand en -pols en een breuk in de schouder links. Dat is eigenlijk een klein mirakel. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik er volledig móest doorkomen. Mijn dochter Dilara (21) is zwaar hulpbehoevend en ik ben mantelzorgster voor haar. Dilara heeft mij nodig, ik móet er zijn voor haar. Zij was ook het eerste waar ik aan dacht toen ik ontwaakte. Voor haar heb ik keihard gevochten, afgezien en gesport. Voor haar ga ik driemaal per week nog naar de KEI. Voor haar wou ik zo snel mogelijk terug thuis zijn. Mijn mama Yvette woont nu bij ons in en neemt veel zorgen op zich, maar ook voor haar is dit zwaar. Maar Dilara is mijn alles. De dag dat ik terug thuis was had ze een gelukzalige glimlach op haar mond. Mijn dochter beseft zeker dat ik terug ben, daar ben ik van overtuigd.”

Prille maar mooie relatie

Nicky was op het moment van het ongeluk twee maanden samen met Timothy. “Een prille maar mooie relatie”, zegt ze. “Timothy wou er volledig voor gaan en zag Dilara erg graag. Timo en ik kenden elkaar nog van vroeger en zijn naar elkaar toegegroeid. Bij een relatie op latere leeftijd weet je duidelijk wat je wil. Gelukkig herinner ik me alles van onze relatie nog. Ik mis hem nog elke dag, maar ik kan mijn verdriet en het rouwen voorlopig geen plaats geven. Die klop komt zeker later nog en daarvoor krijg ik ook psychologische ondersteuning. Wel ben ik wat ontgoocheld in het feit dat ik nog weinig mensen hoor die me zeiden dat ze voor me zouden klaar staan. Maar ik heb geen tijd om te piekeren. Dilara is mijn kracht en motivatie om door te gaan”, besluit Nicky. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.