Nick & Simon : “Dat geluid hebben we zes maanden moeten missen, zing dus luidkeels mee”

© PADI/Mervyn
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In het Pop-Up Theater van Studio 100 in Puurs mocht het Nederlandse duo Nick & Simon optreden voor heel wat trouwe Vlaamse fans.

Het was niet de eerste keer sinds de lockdown dat het Nederlandse duo op het podium stond. In Nederland gaven ze al enkele kleinere optredens in een intieme setting. Simon sprak als eerste het publiek toe. “Wat leuk om hier terug te zijn ! Wat zijn dit bijzondere omstandigheden. Wat lief dat jullie de moed en kracht vonden om hier aanwezig te zijn.” Als snel begonnen ze opnieuw met zingen want het concert duurde 65 minuten. Het duo moest namelijk later op de avond nog één keer om 21 uur optreden in dezelfde zaal. Twee keer was de zaal goed gevuld voor hun muzikaal feestje. De coronamaatregelen in Nederland zijn anders dan die in België. Zo mag je niet meezingen of brullen met liedjes tijdens een optreden. “In Nederland mag het publiek niet meezingen, in Vlaanderen wel ! Dat geluid hebben we zes maanden moeten missen, zing dus luidkeels mee,” voegde Nick er snel aan toe en zong daarna Leve de vrouw. Omdat men in Nederland niet mag meezingen, maakten ze een andere setlist met liedjes die nooit als singles zijn uitgekomen. Die liedjes zijn dan ook niet zo bekend bij het grote publiek. Ze zongen ook Ondersteboven uit hun laatste verschenen album Aangenaam.

“Zing maar luidkeels mee”, riep Nick.© PADI/Mervyn

Het afgelopen jaar maakte ze een documentaire over het legendarische 60’s-duo Simon & Garfunkel in New York, tevens ook de grote voorbeelden van Nick & Simon. Alhoewel het duo een steekproef deed van wie deze groep kende, kende bijna nauwelijks iemand deze groep. Dat is ook de reden waarom Nick & Simon deze documentaire maakten, omdat die zangers uit vervlogen tijden nooit vergeten zouden worden. Er kwam geschreeuw uit de zaal. Een vrouwelijke fan riep naar de artiesten wanneer er een nieuwe cd uitkomt. “In november 2020 komt er normaal gezien nieuw materiaal uit,” vertelde Nick.Ook al is het een rare periode. Ik vind het super om telkens zo’n concerten te geven. Het is klein en intiem maar tegelijkertijd zo groot.”

Fans uit Leuven.
Fans uit Leuven.© PADI/Mervyn

Voor de fans van Nick & Simon geven we even de volledige setlist door, die ze zongen in het Pop-up Theater in Puurs : Open Je Hart, Leve De Vrouw, Homeward Bound, Mum Van Tijd, Pak Maar M’n Hand, De Dag Dat Alles Beter Is, Ondersteboven, Cecilia, De Horizon, Proosten Op De Doden , 59th Street Bridge Song, Steeds Weer, Mrs. Robinson, Kijk Omhoog, Hoe lang ?, Rosanne, De Soldaat. (PADI & Mervyn)

Johan, Annick, de jarige Manou (24) en Marie uit Halen (Limburg).
Johan, Annick, de jarige Manou (24) en Marie uit Halen (Limburg).© PADI/Daniël

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.