Nick Pollet in Spanje: “Kinderen of grootouders: iedereen is hier belangrijk”

Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

Nick Pollet had in Brugge jarenlang een eigen zaak, de Pizza Line. Zijn grote hobby was echter paragliding, met een motor op de rug. Hij besloot op een dag om zijn leven in Vlaanderen voor bekeken te houden en helemaal opnieuw te beginnen in het Spaanse Alicante. Daar woont hij nu nog altijd, met vrouw en zoonlief.

Waarom koos je net voor Spanje om je ding te gaan doen? En waarom precies in de buurt van Alicante?

“We kozen voor Spanje vanwege het klimaat en de charmes van het land. En we gingen meer specifiek voor Alicante omwille van de nabijheid van de zee en de bergen. Handig voor paragliding… Alicante heeft bovendien het jaar rond het beste klimaat van Spanje.”

Je woont er met je gezin?

“Ja, met mijn echtgenote Kathleen Dendooven en onze zoon Paco.”

Heb je lang getwijfeld over stoppen met de pizzazaak en het kiezen voor een totaal ander leven?

“Nee, het was eigenlijk al jaren onze uitgesproken droom. Eerst zouden we heel hard werken, om op tijd en stond te migreren naar een beter klimaat.”

Je leven lijkt wel volledig in het teken van je grote passie te staan: paragliding. Kan je je een leven inbeelden zonder die uitlaatklep?

“Nee, helemaal niet. Vliegen is té belangrijk voor mij.”

Wanneer is die voorliefde voor paragliding ontstaan?

Nick Pollet in Spanje:

“Dat moet begin de jaren negentig geweest zijn. Via Nicolas Hulot, de presentator van ‘Ushuaia’ op Antenne2. Ik zat elke zaterdagavond aan de buis gekluisterd om te zien wat hij nu weer ging uitsteken. Vliegen was één van zijn grootste passies, en hij was meteen mijn grote held.”

Met ‘Do You Wanna Paragliding Service’ kon je ook van je hobby je nieuwe beroep maken. Waaruit bestaat je klantenbestand? Spanjaarden of toch vooral buitenlandse toeristen?

“Beide. Intussen zijn we na 17 jaar goed ingeburgerd, en zijn we bovendien de langstlopende parapentezaak in de regio van Alicante.”

Nick Pollet in Spanje:

Is je onderneming ook onderhevig aan de crisis die Spanje al enkele jaren in een wurggreep houdt?

“We hebben even een terugval gekend, maar intussen gaat alles weer beter. Het toerisme in Spanje trekt opnieuw stevig aan, vooral ook door de erge en spijtige toestanden in Egypte en Tunesië, onder andere.”

Hield je ooit al een gebroken been of arm over aan je vliegende avonturen?

“Nee, maar daar praat ik niet zo graag over – het zal een beetje bijgeloof zijn zeker?

Nick Pollet in Spanje:

Zijn er bepaalde wettelijke regels in verband met paragliden in Spanje? Plaatsen waar je niet mag springen om één of andere reden?

“Zeker, er zijn heel wat wettelijke regels, brevetten en normen die gevolgd of gehaald moeten worden. Je kunt niet zomaar een berg oplopen en gaan vliegen. Die tijd is jammer genoeg voorbij.”

Hoe lang wil je er blijven wonen? Is dit definitief?

“We blijven hier tot de laatste dag. Zo veel missen we niet uit ons thuisland. Als ik in België arriveer, houd ik wel van een portie vettige frieten en een goeie frikadel, maar dat is het zowat. Ook omgekeerd viel het goed mee: onze familie wist al langer dat de dag zou komen dat we zouden vertrekken, dus voor hen kwam het niet als een verrassing.”

Wat doe je er in de vrije tijd?

“We wonen dicht bij zee, dus gaan we daar vaak kajakken of surfen.”

Heeft het leven in Spanje je ook veranderd als mens? Zo ja, op welk vlak?

“Het is een veel socialer leven: aangenamer, en niet zo zuur. Familie, kinderen, grootouders, iedereen is hier nog belangrijk. En hoe langer je hier woont, hoe meer je dit apprecieert en je aanpast zonder moeite.”

Nick Pollet in Spanje:

Wat, behalve paragliding bij DoYouWanna, moeten onze lezers zéker doen tijdens een vakantie bij jullie in de buurt?

“We wonen waar paella de regionale schotel is. Die mag je dus niet missen. Rep je voor de rest niet te veel van hot naar her, maar geniet op het gemak van een terrasje, of verpoos aan zee of op een dorpsplein!”

(Frederik Jaques)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.