Nick ontpopt zich tot detective en vindt gestolen aanhangwagen terug

"Ik ben vooral blij dat we die nu terug hebben", zegt Nick. © MVN
Redactie KW

Nadat zijn aanhangwagen maandagnacht voor zijn deur in Vossensteert in Assebroek gestolen werd, ontpopte Nick Delboo (32) zich zelf tot een ware detective. Hij slaagde er in om zijn aanhangwagen via een tweedehandssite te traceren. “Plots was ik aan het chatten met de dief”, zegt hij.

Dieven gingen er maandagnacht met de aanhangwagen van Nick Delboo (32) uit Assebroek vandoor. Ze namen de aanhangwagen die op zijn oprit in de Vossensteert geparkeerd stond mee. Toen Nick ‘s morgens om 5 uur wilde vertrekken merkte hij de diefstal op. Hij verwittigde de politie, maar had nog maar weinig hoop op een goeie afloop. “Ik dacht aanvankelijk dat we die definitief kwijt waren. Een hele streep door onze rekening. Want we zijn aan het verbouwen en hadden de aanhangwagen volgende week écht nodig. We zaten dus met de handen in het haar”, zegt hij.

Tweedehandssites

Tegen beter weten in schuimde Nick dan maar de tweedehandssites af, op zoek naar een glimp van zijn gestolen aanhangwagen. Hij wilde de moed bijna opgeven, maar woensdagavond was het plots toch prijs. Op Marketplace – het koop- en verkoopportaal van Facebook – bood een vrouw zijn aanhangwagen te koop aan. “Ze vroeg 250 euro. En het was exact dezelfde als de mijne. Toen ik de foto zag, was ik er dan ook meteen van overtuigd dat ze die gestolen had en nu van de hand wilde doen”, zegt Nick.

“Adres in Wingene”

Hij stuurde de vrouw omstreeks 23 uur ‘s avonds een berichtje. Ze antwoordde al snel dat er veel interesse voor de aanhangwagen was, dus dat hij snel zou moeten beslissen. Nick stemde toe en vroeg de vrouw in één adem haar adres. “Ze was gelukkig zo dom om me dat te geven. Het ging om een adres op de boerenbuiten in Wingene”, zegt hij.

Maar na amper enkele minuten kon Nick de vrouw niet meer contacteren. Ze had hem namelijk geblokkeerd. “Wellicht had ze mijn profiel ook bekeken. En daar had ik een dag eerder een waarschuwing geplaatst voor andere mensen in verband met de diefstal. Haar frank moet gevallen zijn en plots besefte ze dat ze met de rechtmatige eigenaar aan het praten was. Dus ze verwijderde meteen alles.”

“Blij dat we de aanhangwagen terug hebben”

Maar Nick had een adres en sprong in zijn wagen, richting Wingene. Hij verwittigde de politie en zij trokken ook naar het adres. “Ik ben uiteindelijk niet op het erf gegaan. Dat leek me geen goed idee. Maar de politie deed dat wel en zij troffen de aanhangwagen niet meer aan. Maar dat had ik ook niet meer verwacht, want de dief had uiteraard onraad geroken”, zegt Nick.

Uiteindelijk kwam er donderdagmorgen wel een verlossend telefoontje. De politie had de aanhangwagen langs een steenweg in Wingene gevonden. Die werd daar achtergelaten door de dieven. “Ik ben vooral blij dat we die nu terug hebben”, zegt Nick. “En wat die dieven zelf betreft, ik weet eigenlijk niet of die vrouw met een vals profiel werkte. Maar ik vermoed van wel. Wellicht maakten ze ook nog meer slachtoffers, maar dat zal de politie wel nader kunnen onderzoeken.” (TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier