Nick Marlein (36) wordt algemeen directeur Zeepreventorium en BZIO

Nick Marlein deed al heel wat voor de patiëntenzorg.© WK
Nick Marlein deed al heel wat voor de patiëntenzorg.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het Zeepreventorium in De Haan en BZIO Oostende krijgen binnenkort een gemeenschappelijke algemene directie. Met die beweging willen beide organisaties zich komende jaren nog steviger in de markt zetten en hun expertises verder uitbouwen. “Een mensgerichte aanpak is het uitgangspunt, en onze twee organisaties hebben eigenlijk al veel gemeen”, zegt Nick Marlein, die de nieuwe functie van algemeen directeur zal invullen.

Het Zeepreventorium heeft sinds haar opstart een duidelijke missie om zorg op maat te bieden waarbij de patiënt centraal staat. “De beleving van de patiënt is immers onlosmakelijk verbonden met het succes van de behandeling. Dat ook de omgeving van de patiënt en het engagement van de medewerkers hierin een essentiële rol spelen is echter geen geheim”, zegt gedelegeerd bestuurder Bruno Wattiez.

Patiëntenzorg

Om die reden startte Het Zeepreventorium onder begeleiding van Nick Marlein, huidig directeur patiëntenzorg, met een transitietraject om van een patiëntgerichte naar een mensgerichte organisatie te evolueren. “We hebben van dichtbij kunnen ervaren hoe Nick als directeur patiëntenzorg een positieve verandering heeft ingezet. Nick heeft een duidelijke visie op onze innovatieve arbeidsorganisatie, heeft aandacht voor de specifieke noden van patiënten, medewerkers en artsen, is verbindend en voelt beide organisaties zeer goed aan”, klinkt het.

“De twee organisaties hebben eigenlijk al heel veel gemeen”, zegt Nick Marlein. “Het Zeepreventorium en BZIO zijn allebei organisaties met een unieke expertise en willen allebei uitblinken in zorgkwaliteit. Daar zullen we simultaan verder op inzetten.”

Infrastructuur

De 36-jarige Marlein studeerde af als verpleegkundige, maar deed bijkomende managementopleidingen en heeft vervolgens alle lagen van verschillende organisaties doorlopen. Zowel bij Het Zeepreventorium als bij BZIO liggen er ook heel wat infrastructurele uitdagingen op tafel. “Door de handen in elkaar te slaan, ben ik ervan overtuigd dat we ook hierin sterk zullen professionaliseren”, aldus Marlein.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten