Nichtjes geboren op oudejaars- en nieuwjaarsdag in Ieper en Roeselare

© TP
Redactie KW

De nichtjes Lana en Amber werden amper een dag na elkaar geboren, maar verschillen voor de buitenwereld een jaar in leeftijd. “Op oudejaarsavond de verjaardag van Amber vieren en aftellen naar de verjaardag van Lana.”

Amber werd op oudejaarsdag geboren om 11.08 uur in AZ Delta in Roeselare, Lana op nieuwjaarsdag om 13.52 uur in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. De twee nichtjes zagen elkaar afgelopen donderdag voor het eerst in het ziekenhuis van Ieper. “Lana was net gedoopt en Amber mocht het ziekenhuis in Roeselare verlaten”, vertellen Evelien Everaerdt (33) en Pascal Lussaert (38) uit Ieper, de ouders van Lana.

Evelien was de dag voor haar eigen bevalling op kraambezoek bij broer Jelle. “Ongelooflijk eigenlijk, we hadden dit nooit durven denken”, aldus Evelien. “Ik wist dat ik elk moment kon bevallen, maar had niet het gevoel dat het meteen de dag erna mijn beurt zou zijn. We hebben het rustig aan gedaan op oudejaarsavond en enkele uren later was het zover.”

Lana en Amber zijn de zusjes van respectievelijk Levi (6) en Elias (4). “Elias verjaart op 29 december, amper 2 dagen verschil met zijn zusje. Dat is ook heel speciaal“, vertellen Jelle Everaerdt (31) en Charlotte Verstraete (30) uit Moorslede, de ouders van Amber. “31/12 is een mooie datum en is voortaan nog mooier voor ons.” Charlotte verjaart op 9 december en Jelle op 5 januari. “Heel ons gezin verjaart dus in de drukke eindejaarsmaand met kerst, nieuwjaar én sinterklaas.”

De ouders van Jelle en Evelien blinken van trots. “Met de geboorte van Lana en Amber zijn onze families in amper een dagen twee viergeslachten rijker“, zegt grootvader Dirk Everaerdt (62). “De baby’s waren trouwens uitgerekend voor 20 en 27 december en konden dus evengoed kerstkindjes zijn, maar de natuur heeft anders beslist. Het is een emotioneel moment om beide nu voor het eerst samen te zien. Voortaan kunnen we op oudejaarsavond de verjaardag van Amber vieren en aftellen naar de verjaardag van Lana.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier