https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nic Balthazar op Cactus: “We leren de politici tot 11 tellen voor het klimaat”

Nic Balthazar en Michael Pas. © Davy Coghe
Roel Jacobus
Roel Jacobus journalist/muzikant

Net voor het concert van Whispering Sons op Cactusfestival dook een onverwachte act op: tv-figuur Nic Balthazar en acteur Michael Pas riepen het publiek op om te figureren voor een videoclip ten voordele van het klimaat.

Nic Balthazar had zijn maatje acteur Michael Pas meegebracht om de massa te verleiden tot een ‘Viking clap’ voor het klimaat. “Er is 11 jaar nodig om het klimaat terug op de juiste koers te krijgen. Daarom nemen we hier vandaag een videoclip op om iedereen te overtuigen om die elf jaar effectief te beginnen”, zegt Nic Balthazar.

“Het gaat om een verandering die we gaandeweg willen inzettten”, vult acteur Michael Pas aan. “We zijn blij en fier dat Youth for Climate bijdraagt om zo met het klimaat begaan te zijn. We kozen voor deze opname speciaal het Cactusfestival omdat de sfeer hier goed zit.”

“Cactus is bij uitstek een duurzaam festival met een uitstraling en communicatie die bij onze boodschap aansluiten. We hopen dat we hier de start geven voor een vervolg op alle zomerfestivals. Deze boodschap moet overal ingang vinden”, zegt Nic Balthazar. (RJ)

Nic Balthazar op Cactus:
© Davy Coghe

Nic Balthazar op Cactus:
© Davy Coghe

Nic Balthazar op Cactus:
© Davy Coghe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten