New Ethics pakt komende zomer uit met veganistisch festival in kasteelpark van Loppem

Davy en Femke nemen een berekend risico met de organisatie van hun veganistisch festival komende zomer.©Jeffrey Roos JRO
Davy en Femke nemen een berekend risico met de organisatie van hun veganistisch festival komende zomer.©Jeffrey Roos JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De Oostendse vzw New Ethics pakt komende zomer uit met het Vegamping Festival, waar je ondergedompeld wordt in de veganistische levensstijl. “We nemen, in tegenstelling tot de vorige keer, een berekend risico”, klikt het bij de organisatoren.

2020 was voor heel wat verenigingen een rampzalig jaar. Dat was voor vzw New Ethics niet anders. De vzw zag in december 2017 onder impuls van Femke D’Hondt (35) en Davy De Schrooder (39) het levenslicht met als hoofddoel het grote publiek te sensibiliseren, te informeren en vertrouwd te maken met een veganistische levensstijl.

Honden

“We zijn eigenaars van geadopteerde honden”, vertelt Davy. “Die dierenliefde heeft er altijd al ingezeten, maar op een gegeven moment vroegen we ons af hoe we de dieren nog meer konden helpen. Zo begonnen we informatie op te zoeken rond een veganistische levensstijl. Sinds enkele jaren houden we die levensstijl dan ook aan.”

Om mensen kennis te laten maken met hun levensstijl werd de vzw uiteindelijk opgericht. “Elke drie maanden verschijnt de glossy ‘New Ethics Magazine’, maar dat staat nu door de coronacrisis on hold”, gaat Femke verder. “In 2020 zouden we ook het eerste Vegamping Festival organiseren, maar ook die plannen vielen in het water.”

Ideale locatie

Uiteindelijk werd met 30 en 31 juli en 1 augustus 2021 een nieuwe datum voor het festival geprikt. “We kiezen voor een festival waar niemand moet nadenken of wat ze doen al dan niet strookt met hun levensstijl”, legt Davy uit. “Zowel de artiesten als de sprekers zijn veganisten en uiteraard ook de drank en het eten.”

“Of we niet bang zijn om opnieuw te moeten annuleren? We hebben daar uiteraard rekening mee gehouden. We kozen voor verschuifbare contracten. We hebben deze keer een berekend risico genomen. Het festival zal plaatsvinden in het idyllische park van het Kasteel van Loppem. Een ideale locatie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.