Netwerk 6G verenigt voortaan ondernemers en vrije beroepen in Gits

De bestuursleden van Netwerk 6G met vooraan Pascal Maes, Bieke Donck, Marianne Vulsteke, Nele Tampere en Ignace Roelens. Achteraan zie je Lode Vandenbussche, Maarten Vanzieleghem, Bruno Dhaenens, Filip Debruyne en Frederik Desmet. Gwenda Vandaele en Bert Meeuws ontbreken op de foto. (foto EV) © (foto EV)
Redactie KW

Een nieuwe vereniging is geboren in Hooglede-Gits. ‘Netwerk 6G’ heeft als ambitie de 1.300 ondernemers die onze gemeente rijk is, met elkaar in contact te brengen en te verenigen. Dit nieuwe initiatief wordt op vrijdag 11 oktober boven de doopvont gehouden tijdens ‘t Hoge Kermis.

Eerder dit jaar ontstond het idee tussen pot en pint om een nieuw ondernemersnetwerk op te richten. Lode Vandenbussche vertelt: “Het idee leefde al een tijdje om een nieuwe organisatie op te richten, een beetje te vergelijken met ‘Beveren Bruist’. Uiteindelijk staken we met dertien ondernemers uit Hooglede en Gits de koppen bijeen en werd ‘Netwerk 6G’ geboren.”

“Ons grootste doel is om ondernemers uit de gemeente de mogelijkheid te geven vlot met elkaar in contact te komen en elkaar te leren kennen, vandaar de ‘Netwerk’ in onze naam. 6G staat dan weer voor de 6 grotere gehuchten in Hooglede en Gits.” Dat zijn dan Hooglede, Gits, Onledemolen, Stoomtuig, Sleihage en St-Jozef De Geite.

Unizo blijft bestaan

Hooglede en Gits hadden echter elk al een afdeling van die andere ondernemersvereniging, Unizo. Vanwaar dan een nieuw initiatief? “We vinden dat de klassieke structuren zoals Unizo fantastisch werk leveren maar ergens hebben we het gevoel dat ze te ver staan van de gewone ondernemer”, verduidelijkt Lode.

“Een ondernemer uit Hooglede of Gits is tenslotte niet hetzelfde als een ondernemer uit Gent. Bovendien is er ook een zware inschrijvingskost.”

“Met ‘Netwerk 6G’ willen we heel flexibel en laagdrempelig werken. Er zijn 1.300 ondernemers in onze gemeente, van vrije beroepen tot zaakvoerders en bijberoepen. We willen zoveel mogelijk van die mensen bereiken. Een eindejaarsactie focust bijvoorbeeld vooral op de handelaars. Onze acties zijn er voor al de ondernemers.”

We vinden dat Unizo fantastisch werk levert maar hebben het gevoel dat ze te ver staan van de gewone ondernemer

Beide voorzitters van Unizo Hooglede en Gits, Pascal Maes en Maarten Vanzieleghem, zijn mede-oprichters van Netwerk 6G. Dat betekent echter niet dat Unizo Hooglede-Gits verdwijnt: “De lokale afdeling van Unizo hier blijft voorlopig bestaan, we zien wel hoe het verder evolueert met Netwerk 6G”, vervolgt Lode.

Kernwoorden van Netwerk 6G zijn laagdrempelig, geestig, dichtbij en goedkoop. Dat zal zich ook vertalen in de activiteiten. “Verwacht bij ons geen voordrachten. We willen dat de mensen elkaar leren kennen. Met een drankje en een hapje lukt dat heel goed dus een receptie of barbecue lijkt ons zeker een goed idee, ook een gezinsuitstap is een mogelijkheid. We willen echter ook nog origineel uit de hoek komen dus we verklappen nog niet alles”, klinkt het.

Geboortereceptie

De officiële ‘geboortereceptie’ van Netwerk 6G is gepland op vrijdag 11 oktober van 19 uur tot 22 uur in de tent van ‘t Hoge Kermis in de Hogestraat in Hooglede. Hiervoor krijgen alle ondernemers in Hooglede en Gits een geboortekaartje.

Inschrijven kan via Pascal Maes op 0486 65 35 95 of door 15 euro per persoon over te schrijven op rekeningnummer BE09 1030 6319 4457 met vermelding van naam en firma. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier