Netbeheerder reinigt leidingen nadat 150 woningen in Markegem tijdlang zonder gas zaten

Redactie KW

Tijdens werkzaamheden in de Markegemstraat heeft de aannemer woensdagnamiddag een leidingbreuk veroorzaakt. Daardoor zaten 150 woningen voor langere tijd zonder gas. Netbeheerder Eandis moest ter plaatse komen om de leidingen te spoelen, maar sinds donderdagavond heeft iedereen opnieuw gas.

In de loop van woensdagnamiddag werd het centrum van Markegem getroffen door een langdurige gasonderbreking ten gevolge van een beschadiging van het gasnet ter hoogte van de werken in de Markegemstraat. “Intussen wordt iedereen opnieuw bevoorraad met gas en zijn de medewerkers van Eandis bij alle aangesloten huizen langsgegaan om de mensen te informeren”, weet Eandis-woordvoerder Simon Van Wijmeersch. “Het ging om een breuk in een lagedrukleiding en er is nooit gevaar voor omwonenden geweest. Door de breuk is er wel modder en vuil water in de leidingen gesijpeld. We hebben extra manschappen ingeschakeld en die zijn donderdag de hele dag bezig geweest de leidingen huis per huis te komen reinigen. Ondertussen zit die klus er op en heeft iedereen opnieuw gas. We hebben ook veertien meter buis moeten vervangen om de bevoorrading opnieuw te kunnen garanderen.”

(vadu)

Wie toch nog hinder ondervindt, kan steeds bellen naar het algemeen storingsnummer van Eandis : 078/35.35.00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten