Nero centrale figuur in het Brugs Frietmuseum

Met een eigen Nero-menu en een zeldzame verzameling Nero-strips en -attributen staat de stripfiguur van Marc Sleen vanaf nu centraal in het Brugs Frietmuseum.

© Cédric Van Belle van het Brugse Frietmuseum samen met de echtgenoot van Marc Sleen, Chatherina Kockuyt en Nero, het populaire g

Er zijn enkele unieke strips bij zoals de ‘Blauwe Toekan’, die na veel jaren zoeken op eBay gevonden werd in Nederland. Cédric Van Belle van het Brugse Frietmuseum: “Aan de hand van de Nero-stripverhalen, waarin frieten en frietkoten voorkomen, en andere Nero-afbeeldingen, hebben we een Nero-vitrine samengesteld. Dat moet zeker Bruggelingen en toeristen lokken. Maar vanaf nu kunnen bezoekers hier ook echte Nero-frieten en smakelijke varianten bestellen. Het Nero-menu bestaat uit een mooie portie friet in een echte Nero-friethoorn met daarop authentieke Nero-saus en een gevarieerd vleesassortiment en warempel een Nero-biertje erbij.”

Binnenkort is ook het keldergedeelte klaar, waar groepen tot 50 personen terechtkunnen. Het Frietmuseum mikt daarbij op cruises, scholen en workshops. Vorig jaar bezochten nog 75.000 mensen het enige frietmuseum ter wereld.

(Mario D.W.)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.