Nera zoekt een baasje met een groot hart

Nera is een schattige Roemeense straathond. (foto AN)
Nera is een schattige Roemeense straathond. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij de Pandora Stichting. Daar zoeken ze een nieuwe thuis voor Nera, een Roemeense straathond met een bijzondere lach en een gouden hart.

Nera is vier jaar en is ongeveer even groot als een stevige labrador. Sinds maart dit jaar verblijft ze in ons land bij een opvanggezin. “In Roemenië woonde ze op een appartementje bij een jonge student die haar verwaarloosde”, legt Desiree Beulen van de Pandora Stichting uit. “Ze werd in beslag genomen door de politie waardoor ze uiteindelijk bij ons terecht kwam.”

Schattige grijns

In haar thuisland eindigen honden als Nera vaak op straat, of erger. Daarom zoekt Desiree een baasje voor haar in ons land. “Nera is echt een geweldige hond. Ze doet iets heel bijzonders als ze blij is. Dan trekt ze haar tanden op in een hele schattige grijns. Ze is een ruwe bolster met een blanke pit. Heel dartel, vrolijk en soms wat lomp. Een echte knuffelkont ook. Ze heeft best wel wat spierkracht en moet nog veel leren.”

“We zoeken dus iemand die daar het geduld voor kan opbrengen. Met andere honden en oudere kinderen kan ze goed overweg, maar als ze een kat ziet, gaat ze er achteraan. Wie er tijd en moeite wil insteken, zal er een vriendin voor het leven aan overhouden”, besluit Desiree.

Heb jij de warme mand waar Nera al zo lang naar op zoek is? Neem dan contact op via pandorastichting.com of stuur een berichtje naar warm@kw.be .