Neos Veurne deelt prijzen uit voor fotozoektocht

Het bestuur van NEOS Veurne samen met de winnaars van de fotozoektocht. Burgemeester Peter Roose en schepen Guido Hoste kwamen de winnaars geluk wensen. Afscheidnemend bestuurslid Maria Decaigny (80) werd voor haar 25 jaar dienst in de bloemen gezet. © JT
Redactie KW

De afgelopen ‘staycationzomer’ deed vele verenigingen zoeken naar alternatieven om hun leden toch ontspanning te bieden. Zo organiseerde Neos Veurne een fotozoektocht langs 42 km landelijke wegen. De senioren van de vereniging bleven zo niet alleen in beweging maar gingen ook op verkenning in de Westhoek.

De 300 deelnameformulieren die op meerdere plaatsen in de stad Veurne ter beschikking waren, gingen vlotjes de deur uit. Velen genoten, dank zij het mooie zomerweer, van de tocht door het vlakke land van ‘Bachten de Kupe’ maar verloren daarbij de fotozoektocht wat uit het oog, vandaar dat slechts 31 formulieren werden ingediend.

Zaterdagvoormiddag, 12 september, werden in Veurne de prijzen van de fotozoektocht uitgereikt door schepen van Welzijn Guido Hoste. Freddy Huyghe uit Veurne won als eerste een waardebon van 25 euro van UNIZO Veurne. Arne Bossaert en Wannes Naessens kwamen als tweede en derde winnaar uit.

Iedere deelnemer kreeg een prijs. Een deelnemer, Roel Konings, kwam uit Heusden-Zolder. Gedurende de prijsuitreiking werd afscheid genomen van bestuurslid Maria Decaigny. Maria vierde op 17 mei haar 80ste verjaardag en liet daarbij weten dat ze graag haar taak als bestuurslid wilde doorgeven. Ze was meer dan 25 jaar bestuurslid en wil het nu wat kalmer aan doen.

Burgemeester Peter Roose overhandigde een mooi boeket en van het bestuur werd ze bedacht met een geschenkbon. Schatbewaarster Ria Huyghe schonk een gesmeed kunstwerkje van Freddy Verslype als aandenken en dank voor haar vele jaren dienstbaarheid voor Neos Veurne.

José Tyteca-Veurne

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.