Neos Lauwe is hoopvol: “We kijken ernaar uit om weer actief te zijn”

Redactie KW

Met de komst van het nieuwe jaar kijkt Neos Lauwe hoopvol uit naar het tijdperk na corona, boordevol boeiende activiteiten. Ook de opening van het gloednieuwe ontmoetingscentrum Het Applauws schept verwachtingen. Maar die worden enigszins getemperd door de heersende onduidelijkheid over de huur- en gebruiksvoorwaarden van het OC.

“De verhuis van Neos Lauwe naar Het Applauws is broodnodig, want een grote vereniging als de onze heeft ruimte nodig”, zegt bestuurslid Omer Sonneville. “Onze vaste stek in de Wevelgemstraat is te klein geworden. Toch hopen we dat we nog in de tuin van het cultureel centrum terecht zullen kunnen voor buitenactiviteiten, zoals onze jaarlijkse barbecue.”

Huurprijs

“Maar over hoe alles praktisch zal verlopen, is het nog gissen”, toont voorzitter Lieven Samain zich bezorgd. “In het CC was de huur laag door de slechte huisvesting. We verkochten er zelf drank en met die inkomsten konden we onze leden gratis koffie en koekebrood aanbieden. Drank verkopen zal in Het Applauws waarschijnlijk niet meer mogen. Daarom hopen we dat de huurprijs aanvaardbaar zal zijn.”

Ook de seniorenvereniging ontsnapte niet aan de wetmatigheden van de coronacrisis en beleefde een uiterst moeilijk jaar. “Op onze laatste bijeenkomst in het CC vroegen we ons af hoe het verder moest. Toen had niemand kunnen vermoeden dat we er voor de rest van het jaar niet meer zouden samenkomen. Maar onze leden waren al tevreden dat ze in juli en september wel konden gaan fietsen in groep. Ook petanque spelen in openlucht kon doorgaan”, aldus Lieven Samain.

Minder nieuwe leden

Toch slaagde de seniorenvereniging er nog in om in september haar jaarlijkse programmavoorstelling en bijhorende receptie te laten plaatsvinden. “We weken daarvoor uit naar de gemeenteschool, waar we voldoende plaats hadden om de afstandsregels te respecteren. De programmavoorstelling is ons rekruteringsmoment bij uitstek. Maar we mochten er slechts een viertal nieuwkomers verwelkomen, daar waar we normaal mogen rekenen op een vijftiental nieuwe gezichten.”

Of er in 2021 leden zullen afhaken, blijft koffiedik kijken. Het nieuwjaarsfeest in Ter Biest, samen met de zomerbarbecue hét verbindend verenigingsmoment van het jaar, is alvast afgelast. “Hoeveel van onze geplande activiteiten we in 2021 zullen kunnen organiseren, weten we niet. Wel spelen we met het idee om een grote gratis activiteit te organiseren voor al onze leden, eenmaal de hele coronaheisa achter de rug is .”

Sportieve activiteiten

“We kijken ernaar uit om weer actief te zijn. Neos Lauwe is een grote maar warme vereniging die openstaat voor iedereen. Hier kan je moeiteloos nieuwe vrienden maken. Mensen die elkaar voordien niet kenden, trekken zelfs buiten Neos met elkaar op. Het zijn vooral de eigen leden die zelf nieuwe leden aanbrengen, maar ook de mond-tot-mondreclame doet haar werk. Jonggepensioneerden voelen zich vooral aangesproken door onze sportieve activiteiten”, besluit de voorzitter. (CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.