https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Neos Kuurne viert 50-jarig bestaan met jaar coronavertraging

De bestuursleden van Neos Kuurne en de ‘Helpende hand’ zetten de zaal klaar voor een gezellige namiddag. Gabriël Hellyn, Christel Brys, Johan Quartier, Michel Van den Haute, Mia Callens, José Van Wonterghem, Patrick Wybo, Mieke Vande Meulebroucke, Jan Vertriest en Staf Vanluchene. (Ontbreken op de foto: Martine Mesdag, Jan Laridon, Louis Quartier en Jaak Callens). (foto ADM)
Redactie KW

Meer dan 50 jaar geleden kwamen enkele gepensioneerde Kuurnse vlassers regelmatig samen om een kaartje te leggen en een babbeltje te slaan. Dat was de basis van wat vandaag een bloeiend Neos Kuurne geworden is: een vereniging van een 200-tal actieve ondernemende senioren met een brede interesse en bereid om nog iets bij te leren.

Neos Kuurne (Netwerk van Ondernemende Senioren) is een van de 220 Neos-afdelingen in Vlaanderen die in totaal 35.000 leden vertegenwoordigen.

“Het voorbije jaar zat Neos Kuurne, zoals alle andere verenigingen, onder de knoet van de coronapandemie waardoor er voortdurend afspraken en activiteiten moesten worden geannuleerd of verplaatst”, vertelt Johan Quartier, voorzitter van Neos Kuurne.

Jaarprogramma

“Het nieuwe programma 2021-2022 is nu klaar en is bijzonder gevarieerd en uitgebreid. Wij willen senioren samenbrengen op een aangename en vaak leerrijke manier.”

“Maandelijks wordt er op donderdagnamiddag een koffienamiddag georganiseerd met een interessante spreker of is er een wandel- of fietstocht met het bezoek aan een interessante site”, zegt José Van Wonterghem, secretaris van Neos Kuurne. “Samen doen we aan sport en cultuur in eigen streek. De mensen houden van het gezellige groepsgevoel en het is een aangename vrijetijdsbesteding. Voor de liefhebbers is er elke laatste vrijdag van de maand kaarting met ‘Het klein clubje’ en tweemaal per maand op dinsdag is er petanque.”

Na de coronaperikelen werd dit jaar opnieuw gestart op donderdag 9 september met een gezellige Neos Zomert-barbecue en met een startvergadering op donderdag 16 september waar Wouter Deboot vertelde over zijn fietstocht van 6.800 km dwars door Amerika. Op donderdag 21 oktober komt professor Wim Distelmans bij Neos op bezoek voor een boeiende namiddag over Een waardig levenseinde.

Concert en maaltijd

Vorig jaar zou Neos Kuurne zijn 50-jarig bestaan vieren maar door de coronacrisis werd dit een jaar uitgesteld. “Ondertussen is Neos-Kuurne wel aan zijn jubileum 50 jaar plus 1 toe, hetgeen niet ongemerkt zal voorbijgaan”, vervolgt voorzitter Quartier. “De viering start op vrijdag 22 oktober om 19 uur met een concert van Sarah D’Hondt en het Collage Quartet, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. De eigenlijk jubileumviering staat op de agenda voor donderdag 20 januari 2022 met een feestelijke misviering, een ontvangst en receptie op het gemeentehuis en een feestmaaltijd.”

(ADM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.