Nele Verledens is de nieuwe kasteeldame bij Orde van Roncesvalles in Tielt

Nele Verledens, de dertiende kasteeldame van de Orde van Roncesvalles, omringd door een groot deel van haar voorgangsters. © TVW
Redactie KW

Nele Verledens uit de Meulebeeksesteenweg wordt op zaterdag 15 juni aangesteld als de dertiende kasteeldame van de Orde van Roncesvalles ter opvolging van Carine Dhaene. Een hele eer voor de geboren Oost-Vlaamse die pas tien jaar geleden in Tielt is komen wonen.

“Drie grootmeesters zijn me komen vragen of ik de uitdaging wou aangaan. Even heb ik getwijfeld. Alhoewel ik nog geen binding had met de Orde en het Tieltse verenigingsleven in het algemeen raakte ik redelijk snel overtuigd. Ik wil me actief inzetten voor de wijk“, vertelt de 39-jarige Nele, afkomstig uit Hansbeke. Ze is de partner van Tom Destoop en de mama van Jacobe (7) en Mathijn (5). Nele is financieel verantwoordelijke binnen de boekhoudclusters van twee scholengemeenschappen in Aalter en Lievegem.

Receptie bij Nele thuis

Ze wordt op 15 juni aangesteld als kasteeldame ter gelegenheid van het Kasteelfeest, dat plaatsvindt in El Parador. “Iedereen uit de 1.000 gezinnen van onze wijk, met de Kasteelstraat als centrale ader, is van harte uitgenodigd op die aanstelling en op de receptie bij Nele thuis”, aldus Erik Lambrecht, voorzitter van de Orde van Roncesvalles.

Een week na de aanstelling van Nele vindt de grote rommelmarkt plaats in de Kasteelstraat, vanaf de Vierhoek tot de Holdestraat. Er worden maximaal 300 standen toegelaten. Vanaf zaterdag 4 mei tot 11 juni kan je deelnemen aan een fotozoektocht. Deelnemingsformulier en verdere gegevens vind je op de nieuwe website www.roncesvalles.be of via info@roncesvalles.be. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens het Kasteelfeest op 15 juni.

(TVW)

Kaarten voor het avondfeest op 15 juni kosten 45 euro en zijn verkrijgbaar bij de bestuursleden. Meer info over de rommelmarkt: 0472 51 26 94 of johny.hallaert@skynet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier