Nele Verhelst ontmoet backstage haar idolen Davy, Gunther en Chris van De Romeo’s

Patrick Depypere

Tijdens de pauze van het Kustschlagerfestival in De Panne kwamen backstage een man en een vrouw toe, samen met Dieter Bruneel van de organisatie. Kurt Dekocker, begeleider voor mensen met een handicap, kwam langs met Nele Verhelst die verblijft in ‘t Susterhuus Wervik, een vestiging van de vzw De Lovie Poperinge.

“Ik ben al zestien jaar lang fan van De Romeo’s of even lang als ze al optreden”, vertelt Nele. “Mijn favoriete liedje is Dans de Sirtaki. Ik dans daar heel graag op. Ik vind de liedjes Viva de Romeo’s en Deze is voor Julia eveneens top nummers. Ik ben ook fan van de vtm-soap Familie. Aangezien dat De Romeo’s daar al allemaal in acteerden, maakt dat het alleen nog maar leuker.”

Na deze ontmoeting was Nele vanzelfsprekend heel gelukkig. Ze deelde achteraf haar vreugde met iedereen die het wou horen. Daarna konden ze ook nog op de foto met Paul Bruna en Micha Marah. Nele besluit: “Een dankjewel aan de organisatoren van het Kustschlagerfestival en aan Paul Bruna.”

Hoe komt het dat Nele backstage mocht komen? Kurt legt uit: “Buiten de lijntjes dromen is een platform om grote of kleine dromen van personen met een handicap te achterhalen en te realiseren. Binnen De Lovie vzw is Frederik Desodt dromenvanger. Bij hem kunnen onze mensen terecht met kleine en grote dromen. Naast Frederik staat een dreamteam van medewerkers en vrijwilligers paraat om dromen in daden om te zetten. Enkele voorbeelden: iemand kon al een attractie bedienen in Bellewaerde, meerijden met een vrachtwagen, dj zijn op een fuif, op reis met de mobilhome of zelfs buitenwipper zijn op een festival.”

(PADI & Daniël)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.