Nele en Sandro openen vakantiehuisje koekeloeren in hooglede: “Volgende stap is B&B in buitenland”

Nele Vandenbroucke en Sandro Vandenbulcke poseren met hun zoon Lander voor vakantiehuisje Koekeloeren. (foto JT)
Nele Vandenbroucke en Sandro Vandenbulcke poseren met hun zoon Lander voor vakantiehuisje Koekeloeren. (foto JT)
Redactie KW

Sindskort is Hooglede een vakantiehuisje rijker. Nele Vandenbroucke en haar man Sandro Vandenbulcke gaven een oud arbeidershuisje in de Kleine Stadenstraat een grondige make-over. Het resultaat is een moderne vakantiewoning in een rustige omgeving met een fantastisch mooi uitzicht.

Nele Vandenbroucke (43) en Sandro Vandenbulcke (46) wonen zelf enkele huizen verder. Zes jaar geleden kochten ze het huisje om er een vakantiewoning van te maken. “De woning was echt stokoud”, opent Nele. “Er zijn zelfs foto’s van de woning uit 1917. Mijn man en ik droomden eigenlijk altijd van een B&B in het buitenland. Die droom is nog steeds niet helemaal verdwenen en vandaar dat we eens experimenteren met een vakantiewoning in de eigen streek.” Heel wat van de opknapwerken verrichtte Sandro Vandenbulcke zelf. “Het was een oud huis, zes jaar geleden ben ik begonnen met de afbraak van grote delen. De muren zijn blijven staan en ook de plafondbalken bleven behouden. Ik heb hier veel van mijn weekends aan gespendeerd”, verklaart Sandro.

Nele maakte een serieuze carrièreswitch. Tot 2019 was ze namelijk werkzaam bij BNP Paribas Fortis nabij de markt van Hooglede. “Een grote herstructurering met filialen die fuseerden met extra personeel tot gevolg deden me een drastisch besluit nemen. Ik volgde een aantal cursussen waardoor ik nu ook yogalessen mag geven, net als massages met als specialisatie relaxatietechnieken. Mijn man heeft het geluk om telkens mijn proefpersoon te mogen spelen”, lacht ze. “Vanaf juli zou ik starten met het aanbieden van yogalessen. Ik volgde ook een cursus Indisch koken en misschien kan ik mettertijd een workshop aanbieden in onze vakantiewoning.”

vergezicht

Het vakantiehuisje beschikt over twee verdiepingen en is perfect geschikt voor vier personen. Vanop de benedenverdieping heb je vanachter een groot, gebogen raam een schitterend vergezicht op het landelijke Hooglede. Behalve een keuken en een zithoek beschik je ook over een ruime eetkamer. Op de bovenverdieping zijn er twee slaapkamers, een badkamer en een mooi terras waar het in de zomer wellicht ideaal vertoeven is. “We kozen voor de naam Koekeloeren. Het is een leuk West-Vlaams woord en je kan hier letterlijk loeren naar de koeien. Vanaf Pasen zitten ze in de wei en komen ze tot tegen het terras”, aldus Nele.

De reservaties beginnen al aardig vol te lopen, al blijft de vraag waarom mensen naar het landelijke Hooglede zouden trekken. “Het huisje beschikt over een bureau en een printer en aan de ruime eettafel is er zeker plaats om te vergaderen. Het kan dus ideaal zijn voor mensen die tijdelijk in de streek moeten werken en anders op hotel moeten gaan. Verder rekenen we ook op wandelaars en fietsers want het is hier een erg leuke streek om de benen te strekken. Ook toeristen kunnen hier aan hun trekken komen. Je zit vrij dicht bij Brugge en Ieper om iets historisch te bezoeken en je hebt natuurlijk nog het naburige Roeselare als shoppingstad.”

“We denken erover na om later boottochtjes te organiseren op de vaart tussen Beernem en Gent. We beschikken over een eigen boot. Een samenwerking met onze buurvrouw die pony’s heeft, behoort zeker tot de mogelijkheden, denk maar aan een koetsentocht of met de pony’s gaan wandelen. Ook een therapeutische massage in de massagepraktijk van mijn vrouw is een ontspannende activiteit”, doet Sandro de opties uit de doeken.

Godelieve

In het huis komt er een herinnering aan de vorige bewoonster Godelieve Hullaert. Ze werd er geboren en woonde er bijna haar hele leven. Twee jaar geleden stierf ze in een woonzorgcentrum. “Tijdens de werken vonden we heel wat oude kranten die gebruikt werden als isolatiemateriaal. Bepaalde zaken zijn nu netjes aan het drogen en dan komt er een collage, samen met haar rouwprentje zodat ze nog steeds een plaatsje in dit huis heeft”, besluit Nele. Het vakantiehuisje bekijken of boeken kan via www.koekeloeren.com.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.