Negende editie van Bicropijl: fietsroutes voor goed doel

Leden van Bicro wijzen met een roze pijl alvast de weg naar veel fietsplezier.©Wouter Meeus foto WME
Leden van Bicro wijzen met een roze pijl alvast de weg naar veel fietsplezier.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Elk jaar staat de fietsclub Bicro vzw in de maand juni klaar met de Bicropijl. Maar dit jaar zal de editie er enigszins anders uitzien dan de voorbije jaren. In plaats van een massa-evenement staat er een aantal fietsroutes te wachten, vrij te fietsen tussen 26 juni en 11 juli. De roze pijltjes wijzen de weg.

De Bicropijl is het paradepaardje van fietsclub Bicro, een fietsclub waar het vooral draait om gezelligheid. Elk jaar zakken heel wat fietsers eind juni af naar Tielt om er de Bicropijl te rijden, een dag vol fietsplezier met tochten langs landelijke en rustige wegen. Ook de gezinsfietstocht is elke keer een hit. Dit jaar is de Bicropijl aan de negende editie toe.

“Maar wegens corona kunnen we onze normale formule niet behouden”, zegt Koen Hedebouw van Bicro vzw. Vorig jaar sloegen ze een editie over, maar voor dit jaar ging de groep op zoek naar een andere manier om toch een Bicropijl op poten te zetten. “We kozen ervoor om een aantal bewegwijzerde fietstochten uit te stippelen en die gedurende meerdere dagen aan te bieden. De wegwijzers blijven hangen van 26 juni tot en met 11 juli. Je zal kunnen opteren voor een tocht van 25, 50 of 85 kilometer. Start en aankomst organiseren we telkens aan café ‘t Pompierke in de Stedemolenstraat in Tielt. Je kan onze pijltjes trouwens herkennen aan de roze kleur; bovendien zullen de routes te downloaden zijn via de site RouteYou.”

Tegen kanker

Bicro vzw koppelt ook een wedstrijd aan de fietstochten. “De deelnemers die de leukste foto posten op de Facebookpagina van fietsclub Bicro maken kans op een leuk geschenk.”

Ondanks de nieuwe formule staat ook nu staat een goed doel centraal. “Dit jaar kozen we voor het Tielts Vormings- en Documentatiecentrum tegen Kanker, ofwel het TVDK”, geeft Koen nog mee. “Die vereniging neemt in de regio Tielt verschillende initiatieven om kankerpatiënten bij te staan met zorg, informatie, ondersteuning en vorming.”

Deelnemen kost normaal gezien 5 euro, maar dit jaar kan je de tochten gratis fietsen. “We vragen dan ook aan de deelnemers om een vrijwillige bijdrage van 5 euro te storten en zo toch ons goede doel te steunen.” Dat kan op BE52 0014 9397 5509, met mededeling ‘Gift TVDK’. (LDW)

Info: www.fietsclubbicro.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.