Negen optredens tijdens negen Dulle Dunderdagen in Izegem

V.l.n.r. Schepen Caroline Maertens, burgemeester Bert Maertens, Francis Leman (cultuurcafé De Leest), Tom Sintobin (Den Hof) en schepen Lisbet Bogaert. (foto Frank)
Redactie KW

Voor het derde jaar op rij pakt de stad een zomer lang uit met een reeks muzikale optredens op donderdagavond. Dat gebeurt onder de noemer Dulle Dunderdagen. De stad voorziet een toelage, terwijl de organisatie in handen is van verschillende horecazaken. De spits wordt op 27 juni in café Toezens op de Grote Markt afgebeten.

Het doel van de Dulle Dunderdagen is tweeledig. Enerzijds wil het stadsbestuur de cafés een extra duwtje in de rug geven, anderzijds wil het bestuur in de vakantiemaanden juli en augustus voor extra ambiance zorgen in het stadscentrum. “Na twee geslaagde edities willen we ook deze zomer opnieuw sfeer brengen op de Izegemse terrassen”, vertelt schepen van Lokale Economie Lisbet Bogaert (N-VA). “We hebben dit jaar heel wat kandidaturen ontvangen, waardoor we opnieuw kunnen rekenen op negen enthousiaste organisatoren voor onze Dulle Dunderdagen.”

Elk deelnemend café kan rekenen op een subsidie van 400 euro. Daarmee kunnen ze voor extra ambiance zorgen. “Liefst in de vorm van een optreden, maar dat mag bijvoorbeeld ook comedy of dans zijn”, weet de schepen. “Voorwaarden zijn dat de zaak publiek toegankelijk is tijdens het optreden en dat de activiteit moet plaatsvinden tussen 20 en 23 uur. Daarnaast kan de uitbater ook een beroep doen op de verhuurdienst van de stad om extra materiaal te ontlenen. De uitbater krijgt geen voorrang wat materiaal betreft, maar kan wel huren tegen tarieven die verenigingen krijgen. We hebben ook gezorgd dat de zaken over een muziekvergunning beschikken.”

Vorig jaar werkte de stad naast affiches ook met bierviltjes om promo te voeren. “Maar dat bleek niet zo’n succes”, weet burgemeester Bert Maertens. “Daarom geven we nu visitekaartjes met daarop het overzicht met alle optredens weg. Handig om weg te stoppen en altijd bij te hebben. Ik ben tevreden dat Dulle Dunderdagen zo’n succes is. Met weinig moeite kan er veel gebeuren en de optredens zelf zorgen altijd voor een leuke sfeer in de stad. Dit jaar zijn er wel maar negen in plaats van tien optredens. Reden: op 4 juli is er geen optreden om niet in het vaarwater te komen van het Wereldfestival op de site van De Leest.”

Op 27 juni vindt de eerste Dulle Dunderdag plaats in café Toezens op de Grote Markt. Dan komt Cheap Sunglasses er optreden. Op 11 juli kan je in ‘t Nieuw Gemeentehuis in Kachtem luisteren naar Still Crazy, op 18 juli treedt Jean Prez op in café l’Abattoir in de Vlietmanstraat en op 25 juli strijkt het gebeuren neer aan pop-upbar Den Hof in het Blauwhuispark. Rock-coverband Dust komt er langs. Cultuurcafé De Leest is op 1 augustus het decor voor een concert van Arctic Monkeys-coverband Teddy Picker en estaminet De Brouwerij verwelkomt op 8 augustus Gravel Unit.

Op 15 augustus mag je passeren in De Oude Sint-Pieter in het Sint-Pietersstraatje voor muziek van Le temps d’une chanson en coverband Travelbees is op 22 augustus te gast in café Lagaar op de hoek van de Korenmarkt en Stationsstraat. Afsluiten gebeurt op 29 augustus met The Lovebords in café Sportief langs de Meensesteenweg. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier