De jaarlijkse gewoonte waarop festivalgangers van verschillende landen: Nederland, Duitsland, Spanje, Italië, Zweden, Brazilië, maar ook van de Verenigde Staten, elkaar ontmoeten op de weides van het pittoreske Waardamme nabij de Cowboy Up leek al van het invoeren van de maatregelen tegen Corona een probleem te gaan worden. Het festival is vooral gekend als gezellig en gemoedelijk waarbij alle nationaliteiten vermengen met respect en vooral passie voor de "Roots" muziek. Doorslaggevend voor de annulering is de ontmoeting tussen die verschillende landen waar Corona duidelijk een stokje voor steekt. De organisatie wachtte de beslissing eerst nog de beslissing van Hogerhand af en heeft vanaf dag 1 een goede verstandhouding met burgemeester en de ordehandhaving van de gemeente en staat dan ook de volle 100% achter hun beslissing. Gezondheid primeert vanzelfsprekend lieten organisatoren Nicky Van Moerbeke van de Cowboy Up en Jason Galaz, organisator van Muddy Roots weten.

Steun van festivalgangers

Al van voor de beslissing viel, steunden enkele festivalgangers van binnen en buiten Europa de organisatie. Zij lieten weten dat als editie 2020 zou afgeschaft worden, zij hun ticket zouden afgeven als steun aan Muddy Roots en Ze bestelden reeds een nieuw ticket bestellen voor editie 2021. Zonder die mensen zou het festival geen toekomst hebben. De tickets 2020 blijven ook voor volgend jaar geldig. Nicky en Jason beduiden hun dank met een attentie voor hen en werken met deze motivatie hard verder aan editie 2021. Maar eerst werd er een aangepaste affiche opgemaakt , verwijzend naar het corona virus maar wel in de huisstijl van Muddy Roots, meteen ook een knipoog naar een nieuwe editie die start op 25 juni volgend jaar.

(GST)

De jaarlijkse gewoonte waarop festivalgangers van verschillende landen: Nederland, Duitsland, Spanje, Italië, Zweden, Brazilië, maar ook van de Verenigde Staten, elkaar ontmoeten op de weides van het pittoreske Waardamme nabij de Cowboy Up leek al van het invoeren van de maatregelen tegen Corona een probleem te gaan worden. Het festival is vooral gekend als gezellig en gemoedelijk waarbij alle nationaliteiten vermengen met respect en vooral passie voor de "Roots" muziek. Doorslaggevend voor de annulering is de ontmoeting tussen die verschillende landen waar Corona duidelijk een stokje voor steekt. De organisatie wachtte de beslissing eerst nog de beslissing van Hogerhand af en heeft vanaf dag 1 een goede verstandhouding met burgemeester en de ordehandhaving van de gemeente en staat dan ook de volle 100% achter hun beslissing. Gezondheid primeert vanzelfsprekend lieten organisatoren Nicky Van Moerbeke van de Cowboy Up en Jason Galaz, organisator van Muddy Roots weten.Al van voor de beslissing viel, steunden enkele festivalgangers van binnen en buiten Europa de organisatie. Zij lieten weten dat als editie 2020 zou afgeschaft worden, zij hun ticket zouden afgeven als steun aan Muddy Roots en Ze bestelden reeds een nieuw ticket bestellen voor editie 2021. Zonder die mensen zou het festival geen toekomst hebben. De tickets 2020 blijven ook voor volgend jaar geldig. Nicky en Jason beduiden hun dank met een attentie voor hen en werken met deze motivatie hard verder aan editie 2021. Maar eerst werd er een aangepaste affiche opgemaakt , verwijzend naar het corona virus maar wel in de huisstijl van Muddy Roots, meteen ook een knipoog naar een nieuwe editie die start op 25 juni volgend jaar.(GST)