Neem samen met je hond een duik in het Izegems zwembad

Redactie KW

Op zondag 9 september zijn alle hondenliefhebbers meer dan welkom in het Izegemse openluchtzwembad. De Doggy Splash Day van vzw De Natte Neuzen staat voor het tweede jaar op rij op het programma en de organisatoren hopen de schitterende opkomst van vorig jaar te overtreffen.

Wie een hond heeft, weet hoeveel liefde en affectie je van een huisdier krijgt. Het is dan ook logisch dat mensen met hun trouwe kameraad veel samen willen doen. Om daarop in te spelen, riep vzw De Natte Neuzen vorig jaar de Doggy Splash Day in het leven. “Onze eerste editie vorig jaar was een groot succes. Om en bij de 200 honden kwamen er samen met hun baasjes een plonsje maken en dat zorgde voor heel veel plezier en zalige momenten”, vertelt Carine Vanlerberghe, voorzitter van De Natte Neuzen.

“We waren toen erg tevreden want alles is voortreffelijk verlopen. We hadden heel wat verschillende hondenrassen met hun baasjes en ze gedroegen zich voorbeeldig.”

Mooi weer

De Doggy Splash Day heeft plaats op zondag 9 september tussen 13 en 18 uur in het openluchtzwembad in de Heilig Hartstraat 15. “Iedereen is welkom om met zijn of haar hond”, legt Carine uit. “We vragen 5 euro toegang en de opbrengst gaat naar het dierenasiel De Grensstreek. Zij zullen die zeker heel nuttig besteden en het zal de dieren daar ten goede komen.”

“Het initiatief bestaat al een tijdje, maar hier in Vlaanderen is het relatief nieuw. Enkel in Heusden-Zolder is er een dergelijk evenement, vorig jaar was onze dag dan ook een absolute primeur in West-Vlaanderen.”

De Doggy Splash Day is een uniek event en het loont zeker de moeite om langs te komen.

“We hopen natuurlijk op schitterend weer. Vorig jaar haalden we slechts 15 graden en toch was de opkomst schitterend. Nat worden honden én baasjes toch, dus ook met een spat regen kan het initiatief een voltreffer worden. We zijn er in elk geval klaar voor, net als onze enthousiaste viervoeters!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.