Wat enkele weken geleden kleinschalig begon met enkele bokaaltjes bij de buren op te halen, heeft momenteel de stoutste verwachtingen van de neefjes Maurice en Lenn overtroffen. In Kuurne toeren de twee, die beiden leerling zijn van de Centrumschool, rond met hun gocarts om deur aan deur oud glas op te halen in ruil voor een kleine bijdrage. Het bedrag dat de neefjes daarmee verzamelen, willen ze echter niet voor zichtzelf houden maar schenken aan het Kinderkankerfonds.

Leukemie

Hierdoor wordt onder meer de zieke Suzan Claerhout (5) uit Kuurne gesteund. Net voor de grote vakantie vernam ze dat ze aan leukemie lijdt. "We toonden vorig jaar al interesse om iets te doen voor de Warmste Week, maar moesten van onze ouders nog een jaartje wachten", vertelt Maurice. "Het sprak immers tot de verbeelding om ook zelf ons steentje bij te kunnen dragen tot deze actie. Lang denken over de wijze waarop we onze bijdrage konden leveren hoefde echter niet. In de vakantie haalde ik soms eerder al glas op bij familie, om zo een zakcentje bij te verdienen. Met dit idee in het achterhoofd trok ik naar mijn neef Lenn die meteen gewonnen was om samen gewapend met gocart en aanhangwagen op de Kuurnse wijken rond te trekken om oud glas op te halen. Na een oproep via Facebook om onze actie aan te kondigen worden we op straat al geregeld aangesproken door mensen om ook bij hen langs te gaan. Het Borduurhuis vond onze actie zelfs zo leuk dat er prompt gratis twee truien voor ons werden aangemaakt zodat we ook op straat heel herkenbaar onze actie kunnen promoten."

Glasbol

"Tijdens onze tocht kloppen we alvast bij elk huis aan, op zoek naar lege bokalen, potjes en flessen, die dan vervolgens richting glasbol vertrekken. We hadden gehoopt om met ons initiatief 100 euro op te halen, maar nu al staat het ingezamelde bedrag op 1.278 euro!" klinkt het.

Om alles in goede banen te leiden krijgen Maurice en Lenn ook wat steun van hun ouders die hun wagen ter beschikking stellen om het vele glas dat wordt opgehaald naar de glascontainer over te brengen. "Ook op school krijgen we enkel en alleen maar positieve commentaren te horen over ons initiatief", weet Lenn.

Deur tegen neus

"Nog tot en met 15 december rijden we van wijk tot wijk om er glas op te halen. Heel wat mensen geven zelfs naast een kleine bijdrage ook wat snoep of iets om te drinken, wat we uiteraard heel leuk vinden. Maar ook een enkele keer kregen we de deur tegen onze neus voor aleer we nog maar iets konden zeggen... Volgend jaar willen we zeker en vast deze actie herhalen en ook proberen leeftijdsgenootjes te overtuigen om hetzelfde te doen."

Tijd om hobby's uit te oefenen hebben Maurice en Lenn, die onder meer lid zijn van KSA Leiezonen, momenteel niet gezien ze te druk bezig zijn met het ophalen van glas. Maurice en Lenn willen hun ingezamelde bedrag persoonlijk gaan overhandigen tijdens de Warmste Week die plaatsvindt tussen 18 en 24 december in het provinciaal domein Puyenbroeck. (BRU)

Wat enkele weken geleden kleinschalig begon met enkele bokaaltjes bij de buren op te halen, heeft momenteel de stoutste verwachtingen van de neefjes Maurice en Lenn overtroffen. In Kuurne toeren de twee, die beiden leerling zijn van de Centrumschool, rond met hun gocarts om deur aan deur oud glas op te halen in ruil voor een kleine bijdrage. Het bedrag dat de neefjes daarmee verzamelen, willen ze echter niet voor zichtzelf houden maar schenken aan het Kinderkankerfonds.Hierdoor wordt onder meer de zieke Suzan Claerhout (5) uit Kuurne gesteund. Net voor de grote vakantie vernam ze dat ze aan leukemie lijdt. "We toonden vorig jaar al interesse om iets te doen voor de Warmste Week, maar moesten van onze ouders nog een jaartje wachten", vertelt Maurice. "Het sprak immers tot de verbeelding om ook zelf ons steentje bij te kunnen dragen tot deze actie. Lang denken over de wijze waarop we onze bijdrage konden leveren hoefde echter niet. In de vakantie haalde ik soms eerder al glas op bij familie, om zo een zakcentje bij te verdienen. Met dit idee in het achterhoofd trok ik naar mijn neef Lenn die meteen gewonnen was om samen gewapend met gocart en aanhangwagen op de Kuurnse wijken rond te trekken om oud glas op te halen. Na een oproep via Facebook om onze actie aan te kondigen worden we op straat al geregeld aangesproken door mensen om ook bij hen langs te gaan. Het Borduurhuis vond onze actie zelfs zo leuk dat er prompt gratis twee truien voor ons werden aangemaakt zodat we ook op straat heel herkenbaar onze actie kunnen promoten.""Tijdens onze tocht kloppen we alvast bij elk huis aan, op zoek naar lege bokalen, potjes en flessen, die dan vervolgens richting glasbol vertrekken. We hadden gehoopt om met ons initiatief 100 euro op te halen, maar nu al staat het ingezamelde bedrag op 1.278 euro!" klinkt het.Om alles in goede banen te leiden krijgen Maurice en Lenn ook wat steun van hun ouders die hun wagen ter beschikking stellen om het vele glas dat wordt opgehaald naar de glascontainer over te brengen. "Ook op school krijgen we enkel en alleen maar positieve commentaren te horen over ons initiatief", weet Lenn."Nog tot en met 15 december rijden we van wijk tot wijk om er glas op te halen. Heel wat mensen geven zelfs naast een kleine bijdrage ook wat snoep of iets om te drinken, wat we uiteraard heel leuk vinden. Maar ook een enkele keer kregen we de deur tegen onze neus voor aleer we nog maar iets konden zeggen... Volgend jaar willen we zeker en vast deze actie herhalen en ook proberen leeftijdsgenootjes te overtuigen om hetzelfde te doen."Tijd om hobby's uit te oefenen hebben Maurice en Lenn, die onder meer lid zijn van KSA Leiezonen, momenteel niet gezien ze te druk bezig zijn met het ophalen van glas. Maurice en Lenn willen hun ingezamelde bedrag persoonlijk gaan overhandigen tijdens de Warmste Week die plaatsvindt tussen 18 en 24 december in het provinciaal domein Puyenbroeck. (BRU)