Neef en nicht uit Moorslede starten meubelmerk Frankies

Michiel en Laura stellen hun tafel met verschillende functies voor, die kan gebruikt worden als keukeneiland, toonbank of werktafel. © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Moorsledenaar Michiel Joye (37) en zijn nicht Laura Craeymeersch (32) uit Brugge lanceerden afgelopen week hun eigen meubelmerk Frankies. Door corona lag feestzaal Cocotte stil en greep Michiel terug naar zijn oude liefde: interieurontwerp.

Michiel Joye, zaakvoerder van feestzaal Madame Cocotte, ging enkele jaren geleden samen met zijn echtgenote op zoek naar een unieke keuken. “We vonden niet onmiddellijk iets dat ons aansprak, dus besloot ik zelf aan de slag te gaan. Ik maakte wat schetsen en samen met een bevriend lasser maakten we een keukeneiland op basis van een stalen frame.”

Modulair systeem

Het voorbije anderhalve jaar werd dit ontwerp geoptimaliseerd tot een modulair systeem, zodat het niet alleen eenvoudig te plaatsen is, maar je het ook even makkelijk uit elkaar kan halen. “Wanneer je verhuist, kan je je werkblad gewoon meenemen. Indien je een andere kleur of formaat wenst, nemen wij je oude meubel terug”, zegt Michiel. Ook zijn nicht Laura sprong mee op de kar.

Hun eerste product is een tafel met verschillende functies, die kan gebruikt worden als keukeneiland, toonbank, werktafel, noem maar op.

Starters steunen

“We plaatsen die multifunctionaliteit extra in de kijker in ons pand in Brugge, waar we startende ondernemers drie maanden de kans geven hun eigen zaak te runnen. Ze betalen geen huur en werken met onze ‘Frankies table’ als centraal eiland. Zo geven wij andere starters een duwtje in de rug en tonen we dat onze tafel veel functies aankan”, zegt Laura. Neef en nicht wisten de voorbije periode al verschillende tafels te verkopen en lanceren binnenkort hun tweede product: een stoel. De hoge kruk sluit naadloos aan bij de tafel. “We houden van mooie dingen en zijn steeds op zoek naar vernieuwende producten. Met Frankies hebben we daar nu een antwoord op gevonden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.