Nederlandse Nicole (55) krijgt stadsfiets van Oostende cadeau voor haar trouw aan de stad

© JR
Redactie KW

De Nederlandse Nicole van de Gevel is al 50 jaar een trouwe bezoeker van Oostende. Dankzij haar man Paul, die het stadsbestuur daarvan verwittigde, kreeg ze van waarnemend burgemeester Kurt Claeys (Open Vld), een oude stadsfiets cadeau in de rood/gele kleuren.

Nicole ontdekte Oostende toen ze amper vijf jaar oud was. Haar ouders kwamen hier voor het eerst terecht in 1970 dankzij familie van hen die Oostende al langer als vakantiebestemming kozen. In 1985 gaf ze de Oostendse microbe door aan haar man Paul Roovers en ondertussen zijn ook zonen Bram (21) en Koen (19) verknocht aan de kuststad.

“Ik wist wel dat mijn vrouw hier sinds haar kindertijd kwam, maar terloops vertelde ze me onlangs dat het dit jaar haar vijftigste jaar zou zijn”, vertelt Paul. “Daarom dacht ik: misschien moet ik dat maar even aan het stadsbestuur laten weten.”

Nicole’s wens was om ooit eens met een nostalgische rood/gele fiets van de stad te kunnen rijden. “We hebben zoveel goede herinneringen aan Oostende. We zijn hiermee groot geworden. We hadden geen tweede verblijf in Oostende en huurden hier altijd een appartementje. Ondertussen zijn we daar wel naar op zoek, want het kost ons jaarlijks een fortuin”, lacht ze.

Waarnemend burgemeester had een leuke verrassing voor Nicole. “Het doet ons plezier dat bezoekers kiezen voor onze stad. Als ze dat dan ook nog eens zo lang doen, dan springen zo’n verhalen er uit. We hebben dan ook geen seconde getwijfeld om hier bij stil te staan. Een oude stadsfiets cadeau doen is allesbehalve alledaags, maar het is Nicole’s grote wens. Daarom werken wij daar als stadsbestuur graag aan mee”, aldus de waarnemend burgemeester.

Nicole was in de wolken met haar stadsfiets en maakte meteen een ritje op de zeedijk van Oostende. “Wow, wat rijdt die lekker”, lacht ze. “De fiets maakt ook het typische geluid van een oude fiets. Net dat maakt hem zo speciaal. Ik zal vol fierheid Oostende vertegenwoordigen met mijn fiets in Den Bosch, onze thuisstad.” (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier