Nederlanders niet langer welkom in Knokke-Heist en in AZ Zeno

Redactie KW

Voor burgemeester graaf Leopold Lippens zijn Nederlanders voorlopig niet langer welkom in Knokke-Heist. “Omdat de Nederlandse regering het nog altijd niet nodig vindt om horecazaken te sluiten, zijn Nederlanders dan ook absoluut niet langer welkom in Knokke-Heist en zeker niet in het AZ Zeno-ziekenhuis waar alle mogelijke preventieve maatregelen genomen zijn.”

Hoewel essentiële reizen naar het buitenland, dus ook Nederland, in ons land verboden zijn, maakt het gemeentebestuur van Sluis zich zorgen over de talrijke Belgen die nog altijd de grens overgaan. Aan de Nederlandse zijde wordt de laatste tijd strenger opgetreden. Zo heeft de Nederlandse politie aan de overgang met het Retranchement vorig weekend een 1.000-tal chauffeurs gevraagd om rechtsomkeer te maken als ze melden dat ze enkel naar Nederland kwamen om te winkelen of een strandwandeling te maken.

Patrouilleschema

Sluis heeft nu ook bijstand van de lokale politie Damme/Knokke-Heist gevraagd om de Belgisch-Nederlandse grens scherper te controleren. Er komt aan Belgische zijde geen permanente controle, maar de grensovergangen zijn wel opgenomen in het algemene patrouilleschema van de lokale politie om de federale maatregelen te doen naleven.

Strengere controle

Burgemeester graaf Leopold Lippens laat duidelijk blijken dat hij een voorstander is van een strengere controle, maar dan vooral om te verhinderen dat onze noorderburen naar Knokke-Heist komen. “Aangezien de Nederlandse overheid geen drastische maatregelen neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, willen we te allen prijze vermijden dat Nederlandse burgers onze bevolking komen besmetten. Blijkbaar vindt de Nederlandse regering het nog altijd niet nodig om horecazaken te sluiten en kan de bevolking er nog altijd volop feestjes bouwen. Zolang we hier in ons land in een gevaarlijke coronacrisis verkeren, zijn Nederlanders dan ook absoluut niet welkom in onze gemeente én zeker niet in ons ziekenhuis, waar alle mogelijke preventieve maatregelen zijn genomen om het virus buiten te houden, zodat we ons kunnen voorbereiden op het ergste”, aldus burgemeester graaf Leopold Lippens.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.