Nederlander Jon van Eerd op bezoek bij Vlaamse versie van zijn ‘Harrie let op de kleintjes’

De Vlaamse en Nederlandse cast. © Farcetheater
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Hoog bezoek in Gent ! De Nederlandse succesauteur en -acteur Jon van Eerd kwam kijken naar de Vlaamse versie van zijn theaterstuk ‘Harrie let op de kleintjes’. Het Farcetheater speelt dit voor het eerst in Vlaanderen met o.a. Peter Van Asbroeck, Christel Domen, Chris Van Espen, Jamie-Lee Six in de hoofdrollen.

Jon van Eerd speelt de pannen van het dak in Nederland met als resultaat : volle zalen en speellijsten. Hij wordt dan ook de nieuwe Nederlandse koning van de klucht genoemd. Met zijn zelfgeschreven komedies voert hij telkens het typetje Harrie Vermeulen ten tonele. Zo maakte hij in 2016 de voorstelling ‘Harrie let op de kleintjes’. Vier jaar later brengt Het Farcetheater zijn ‘Harrie Vermeulen’ voor het eerst in Vlaanderen. “Ik was enorm gevleid toen ze me zeiden dat het ook in Vlaanderen zou spelen”, vertelt Jon van Eerd. Toen de voorstellingen liepen in Nederland was er al sprake van een remake in het buitenland. Jon van Eerd zei er in vorige interviews al het volgende over : “Dit onderwerp lijkt internationaler dan mijn vorige stukken. Rumoer door kinderen is heel universeel. Het lijkt me heel erg spannend om eens te zien hoe een andere acteur Harrie Vermeulen zou spelen.”

Deze eer is in Vlaanderen dus weggelegd voor de populaire acteur en presentator Peter Van Asbroeck. “Ik ben dan ook ontzettend blij met wat ze ervan gemaakt hebben”, zegt van Eerd. De acteur kwam kijken met de Nederlandse cast. Enkel de actrice die Bobbie Vermeulen speelde (in de Vlaamse versie door Jamie-Lee Six), kon er jammer genoeg niet bijzijn. “We hebben enorm genoten van deze prachtige voorstelling”, vertelt van Eerd. “Ik ben enorm trots dat dit gloednieuwe gezelschap mijn voorstelling wil spelen. Kijk zeker eens wanneer ze nog spelen, want het is zeker de moeite waard.”

Het verhaal : Harrie Vermeulen (Peter Van Asbroeck) moet tegen wil en dank babysitten op de baby’s van vrienden. Zijn vrouw Inez (Christel Domen) moet daarenboven dringend weg naar een feest van de kolonel. Gevangen tussen beertjes en kleertjes, broekjes en doekjes, papjes en lapjes maakt hij er een enorme puinhoop van. Wanneer zijn vriend Sam (Chris Van Espen) aan de deur staat, wil hij ook nog eens meegaan naar een Star Wars-ruilbeurs. Harrie belt daarom in allerijl zijn nichtje (Jamie-Lee Six) op om te babysitten, maar die blijkt nog in Parijs te zitten. Toch besluiten ze te gaan. Weer thuisgekomen zijn de baby’s verdwenen. En dan komen een jonge, ambitieuze inspecteur (Anthony Van Caeneghem) en diens commissaris (Anton Cogen) op de proppen. Zo volgen de problemen zich alleen maar op. (PADI)

Het ging er heel gezellig aan toe.
Het ging er heel gezellig aan toe.© Farcetheater

‘Harrie let op de kleintjes’ is nog t.e.m. 23 februari te zien in Theater Scala in Gent. Tickets te verkrijgen via de website (www.farcetheater.be) of telefonisch (0498 97 97 04).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier