https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Natuurpunt start verjaardagstour in Brugge

Stefan Vankerkhoven

Natuurpunt bestaat dit jaar 20 jaar en viert dit met een feestelijke container die heel Vlaanderen zal doorkruisen. Het startschot van die tournee is in Brugge op zaterdag 13 februari. Natuurpunt gaat hiervoor de samenwerking aan met Concertgebouw, met als kers op de taart een livestream van een concert door Brussels Philharmonic.

“Dit jaar bestaat Natuurpunt 20 jaar en dat gaan we vieren”, zegt algemeen directeur Walter Rycquart. “We zijn sterk gegroeid in die afgelopen 20 jaar. In 2001 telde Natuurpunt 48.000 leden en nu zijn er meer dan 124.000 gezinnen lid. Dat kan alleen maar door de eindeloze inzet van de vele vrijwilligers die de basis zijn van onze organisatie. En dus willen we dit jaar ook vieren mét die vrijwilligers. Door corona zullen we creatief moeten omspringen met het programma om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit ook kan.”

Natuurpunt Toer

Natuurpunt liet een oude zeecontainer ombouwen tot een mobiel bezoekerscentrum. Hiermee trekt het langs 28 lokale Natuurpuntafdelingen die allemaal hun eigen feestprogramma zullen uitwerken. In de opengevouwen container kan je kennis maken met de natuurorganisatie en je kan zelfs op het dak om een blik te werpen op de omgeving van bovenuit.

De Natuurpunt Toer zal starten op zaterdag 13 februari op ‘t Zand voor het Concertgebouw in Brugge. Daar zal street artist Dzia de container voorzien van een kleurrijke graffiti geïnspireerd op de natuur. Je kan dit vanop een veilige afstand bekijken of volgen via de sociale media kanalen van Natuurpunt.

Muzikaal startschot

Voor het avondprogramma gaat Natuurpunt de samenwerking aan met het Concertgebouw Brugge. Hun thema is dit seizoen niet toevallig ‘ Voor het leven ‘, of hoe cultuur en natuur het leven in al zijn biodiversiteit vieren! Om 20u kan je een livestream volgen vanuit het Concertgebouw met als centrale thema de zee. Op het programma staat o.a. La mer van Claude Debussy en een dansfilm van Thierry De Mey.

“Al eeuwenlang worden componisten en kunstenaars gegrepen door de natuur”, vertelt Jeroen Vanacker, artistiek directeur van het Concertgebouw. “In dit geëngageerde seizoen rond biodiversiteit is dit concert ongetwijfeld een hoogtepunt, omdat het twee kanten van de medaille laat zien: van de fascinatie van Claude Debussy voor de schoonheid van de (Noord)zee in zijn topstuk La Mer , tot de reflectie van filmmaker Thierry De Mey over de impact van de klimaatverandering met een dansfilm in de opgedroogde Aralzee. Dans, film en muziek komen samen in deze bijzonder sfeervolle voorstelling.

Het concert wordt ingeleid door algemeen directeur Walter Rycquart (Natuurpunt) en artistiek directeur Jeroen Vanacker (Concertgebouw Brugge). Je kan dit concert rechtstreeks en in première bijwonen via livestream. De opbrengst gaat rechtstreeks naar Natuurpunt. Later is dit concert ook te bekijken op Podium 19.

Fusie

Natuurpunt bestaat 20 jaar. Natuurpunt vzw is in 2001 ontstaan uit de fusie van De Wielewaal vzw (opgericht in 1933) en Natuurreservaten vzw (opgericht in 1951). De vereniging telde toen 48.000 leden. In 2016 rondde ze de kaap van 100.000 leden. Momenteel zijn er 124.000 gezinnen lid van Natuurpunt.

Info: www.natuurpunt.be en www.concertgebouw.be

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten