Natuurliefhebbers Damien en Veerle hebben hun favoriete plekje: “Bank in Geboortebos”

© (Foto CLY)
Redactie KW

Damien Iserbyt en Veerle Depestel zijn fervente wandelaars en ook liefhebbers van de natuur. Ontspannen doen ze ook graag in eigen gemeente. “Dikwijls in het Geboortebos in de Kuurnsestraat, waar het gezellig vertoeven is met familie en vrienden”, zeggen ze.

Damien Iserbyt (61) is beroepshalve dispatcher bij De Lijn in Brugge, Veerle Depestel (55) zorgkundige bij Familiehulp in de regio Kortrijk.

“Het Geboortebos of het Patrijzenbos is ons favoriete plekje in de gemeente”, zeggen ze. “Het is een klein bos waar het niet druk is en waar we kunnen genieten van de stilte, de mooie natuur en het gezang van de vogels. De kinderen kunnen er ook naar hartenlust spelen.”

Op een specifieke plaats in het bos?

“Waar de Facebank staat! Daar kan je met vrienden en familie gezellig vertoeven. Tijdens de coronaperiode kon je op die bank ook de nodige afstand bewaren. En er is zeker plaats voor een 30-tal personen. Wij hebben er meer dan eens toffe babbels met vrienden. Ja, en een drankje en een hapje mogen zeker niet ontbreken. Het is wel jammer dat de bank er wat verwaarloosd bij staat. Die is dringend aan een opknapbeurt toe.”

“Die plaats is meestal een rustpunt tijdens een wandeling in onze landelijke gemeente waar we dan ongeveer een half uurtje genieten en praten over koetjes en kalfjes. Een radio nemen wij zeker nooit mee omdat we willen genieten van de rust van de natuur. Genieten in alle rust is voor ons echt een must!”

Welk plekje is nog het bezoeken waard in Lendelede?

“Het ‘vertezicht’ ter hoogte van de bergkapel. Daar kan je bij mooi weer kilometers ver kijken, zelfs tot de Kluisberg.”

Wat zijn jullie andere favoriete locaties buiten Lendelede?

“Tijdens de voorbije coronaperiode maakten we veel uitgestippelde wandelingen van Wandelsport Vlaanderen in zowel West- als Oost-Vlaanderen. We ontdekten weer heel veel leuke plekjes. Domein Wallemote in Izegem is zeker een van onze favorieten en meer dan een bezoekje waard. Je kunt er een flinke wandeling maken en er is bovendien nog een prachtige speeltuin waar de kinderen en kleinkinderen kunnen ravotten.”

Leerden jullie in de coronaperiode dat je de rust en de ontspanning niet altijd ver moet zoeken?

“Ja, we zeiden dikwijls dat je niet naar verre landen moet trekken om mooie plekjes te ontdekken. Maar als de horeca volledig gesloten was, misten we toch wel een plekje waar we iets konden eten. Gelukkig is dat nu hopelijk voor altijd voorbij en kunnen we weer een terrasje doen.” (IB)