Natuurjeugdbeweging De Verrekijker spijst kas met verkoop van … nestkasten en insectenhotels

Michiel Decloedt en Astrid Huyghe van De Verrekijker.©Kurt Desplenter Foto Kurt
Michiel Decloedt en Astrid Huyghe van De Verrekijker.©Kurt Desplenter Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Om de door corona geplaagde kas te spijzen, zet De Verrekijker een financiële actie op poten. De Lichterveldse natuurjeugdbeweging doet dat niet door kalenders of wafels te verkopen, maar wel … nestkasten en insectenhotels. “We gingen bewust op zoek naar een coronaproof alternatief dat past bij ons imago.”

Net als de traditionele jeugdbewegingen organiseert De Verrekijker doorheen het jaar acties om de kas van de vereniging te spijzen. Zo waren er in het verleden fuiven en in het voorjaar de verkoop van chocoladerotsjes met pindanoten. Omdat fuiven niet meer mag en ook de deur-aan-deurverkoop niet meer toegelaten is, ging de natuurjeugdbeweging op zoek naar een alternatief.

De Verrekijker koos voor bouwpakketten waar mensen zelf nestkasten en insectenhotels kunnen van maken. “Vorig jaar kregen de kool- en pimpelmezen het hard te verduren door massale mezensterfte”, zegt Astrid Huyghe. “Daarom zijn de vliegopeningen op hun maat gemaakt. We kozen voor een lokale handelaar ( Joye in de Beverenstraat, red. ) om de materialen te leveren. Voor wie minder handig is, hebben we ook al gemaakte kasten ter beschikking.”

De bouwpakketten kosten 10 euro en kan je bestellen op de website van Lichtervelde Koopt Lokaal . Een kast die al in elkaar zit kost 15 euro. Na bestelling kan je je pakket ophalen in Buurtpunt B’Korf, in De Beelderij van Tordale in de Statiestraat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten