https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Natourcriterium in Roeselare wordt het eerste criterium na de Ronde van Frankrijk

Het bestuur van de vzw Roeselare Koerst met zittend voorzitter Thomas Verhaeghe en Peter Naessens. Rechtstaand vlnr. Piet Samyn, Filip Beerland, Paul Deroo, Noël De Meyere en Bart Danty. Björn Gevaert en Baptiste Cobbe ontbreken op de foto.© Stefaan Beel
Het bestuur van de vzw Roeselare Koerst met zittend voorzitter Thomas Verhaeghe en Peter Naessens. Rechtstaand vlnr. Piet Samyn, Filip Beerland, Paul Deroo, Noël De Meyere en Bart Danty. Björn Gevaert en Baptiste Cobbe ontbreken op de foto.© Stefaan Beel
Peter Soete

De kogel is door de kerk. Er komt dit jaar toch een Dovy Natourcriterium in Roeselare. Het wordt wel een editie zonder voorgaande want er komt geen vip-gebeuren. Ook het parcours wordt aangepast en er komt dit jaar geen wedstrijd met retrofietsen.

“Eigenlijk hadden we in het begin van mei beslist dat er geen Dovy Natourcriterium zou komen en zouden we dit begin juni communiceren”, begint Thomas Verhaeghe, de voorzitter van de vzw Roeselare Koerst die het Natourcriterium organiseert. “Verleden jaar is er geen Dovy Natourcriterium geweest en het zag er naar uit dat er ook dit jaar geen zou zijn. Maar opeens liet de overheid veel versoepelingen toe en dan heb ik contact opgenomen met schepen José Debels en burgemeester Kris Declercq. Zij waren voorstander om meer ‘leven’ in de stad te hebben in de vakantie en steunden een 11de editie. Verleden week hebben we dan ook groen licht gekregen van stadsbestuur en politie.”

“Wij hebben eens ons licht opgestoken bij de renners en wielerploegen en zij zien het ook zitten om op 20 juli, de eerste dinsdag na de Ronde van Frankrijk, naar Roeselare te komen. De vaccinatie is al redelijk ver gevorderd en door een goed protocol zullen we de renners iets meer afschermen van het publiek.”

We verwachten veel pers, want het criterium van Aalst gaat niet door

“Op budgettair vlak worden het drukke dagen voor ons maar we vernemen dat veel sponsors ons ook dit jaar trouw zullen blijven. Stad Roeselare, Dovy Keukens en Automobilia hebben hun steun al toegezegd en we zijn bezig met andere sponsors. Het wordt ook een ander sponsorpakket dat we kunnen aanbieden want dit jaar komt er geen vip-tent. We vallen met een vip-tent onder het horecaprotocol en dat betekent dat er maximum vier personen aan één tafel mogen zitten en dat we moeten werken met bediening aan tafel. Bovendien zijn wij verantwoordelijk voor de ordehandhaving. Deze maatregelen zijn eigenlijk niet haalbaar voor ons.”

Wel nieuwelingen

“We zetten nu dus in op een echt visibiliteitspakket met banners, flyers en zelfs LED-schermen langs het parcours. We verwachten ook veel persaandacht wat het is het eerste natourcriterium in België. Het natourcriterium van Aalst gaat namelijk niet door dit jaar.”

“Het parcours bedraagt twee kilometer en de renners starten op het De Coninckplein. Dan gaat het via de Sint-Amandstraat en de Vlamingstraat naar de Ooststraat in de Delaerestraat en de Leenstraat om zo aan het Polenplein en de Botermarkt uit te komen. Via de Patersstraat en de Zuidstraat gaat het over de Grote Markt naar de Noordstraat om weer in de Sint-Amandstraat te komen waar de aankomst is aan de Moermanparking en het De Coninckplein.”

“Dit jaar is er geen retrokoers en dus ook geen rennersvoorstelling, wel een wedstrijd voor nieuwelingen en een tijdrit voorafgaand aan het criterium. Het bestuur van 2019 blijft aan boord en wordt met Baptiste Cobbe uitgebreid met een jonge kracht.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.