Natourcriterium gaat verder in Roeselare met een vernieuwde ploeg

Op de vergadering van Roeselare Koerst brachten we volgende bestuursleden voor onze lens. We zien vlnr. Bart Santy, Peter Naessens, Björn Gevaert, Thomas Verhaeghe, Filip Beerland, Stijn Baert en Paul Deroo. Björn Leenknegt, Piet Samyn en Noël De Meyere waren verontschuldigd. (Foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL
Peter Soete

Thomas Verhaeghe (30) en Stijn Baert (38) komen de bestuursploeg van Roeselare Koerst versterken. Met hun inbreng zal de werklast van de voortrekkers Paul Deroo en Björn Gevaert verminderen en de continuïteit van het Natourcriterium behouden blijven. Want één zaak is duidelijk: het Natourcriterium blijft bestaan in onze stad en de tiende editie zal een echte feesteditie worden.

De 30-jarige Thomas Verhaeghe is R&D directeur bij Snick EuroIngredients in Oostkamp en de 38-jarige Stijn Baert runt het verzekeringskantoor Baertplan in de Koning Albert I-laan. “Ik ben al vanaf de eerste editie bij het Natourciterium betrokken maar het was nog nooit bij mij opgekomen om in het bestuur te komen”, vertelt Thomas. “Nu werd mij die vraag gesteld en het leek me het uitgelezen ogenblik om dit te doen.”

“Ik ben er plots ingerold”, bekent Stijn. “Ik raakte met Paul aan de praat en van het een kwam het ander. Met de komst van Thomas en ik willen we in de eerste plaats de bestuursploeg versterken. Natuurlijk kunnen we nieuwe ideeën aanbrengen om het Natourcriterium nog gestroomlijnder te maken. Zo kan er een nieuwe structuur en timing komen en willen we de omkadering en de functie van de bestuursleden beter omlijnen. We moeten absoluut vermijden dat er te veel werklast bij één of twee mensen komt. Het is en blijft een vzw die met vrijwilligers werkt.”

Allemaal vrijwilligers

“We willen helemaal geen paleisrevolutie binnen Roeselare Koerst ontketenen want zoals Stijn duidelijk stelt: dat het Natourcriterium zo succesvol is geworden is de verdienste van die vrijwilligers die het al tien jaar doen”, neemt Thomas over. “Onze enige bedoeling is om verder te evolueren en om een fantastisch wielerfeest in Roeselare ook de komende jaren te blijven verankeren. Dat Paul en Björn een stapje terugzetten als voorzitter en penningmeester betekent niet dat wij automatisch die functies invullen. Dat is nu helemaal niet aan de orde en hoeft eigenlijk niet. Wij zijn allemaal bestuursleden en vrijwilligers van een vzw die een Roeselaars sportief evenement mee helpen organiseren. En titels moeten daar niet bij komen.”

Het doel is en blijft zoveel mogelijk toppers uit de Tour aan de start krijgen

“Op een bepaald ogenblik slaat de vermoeidheid toe en dan moet je jonge krachten aantrekken”, bedenkt Paul Deroo, samen met Björn Gevaert één van de initiatiefnemers van het eerste uur. “De stad Roeselare en onze hoofdsponsors zoals Dovy, Automobilia en Rodenbach blijven sterk geloven in het Natourcriterium en blijven ons ook trouw. Met Thomas en Stijn in onze rangen geven wij als bestuursploeg het signaal dat ook wij voluit gaan.”

“Een zaak is duidelijk: dit is een positief verhaal en we zijn blij dat zowel Paul als Björn aan boord blijven. Hun ervaring is goud waard en hun raad is altijd meer dan welkom”, zegt Stijn.

“Het komt er nu op aan om de voorbereidingen van de tiende editie af te werken en te zorgen dat Roeselare eind juli een wielerfeest krijgt dat zijn gelijke niet kent.”

Budgettair rond

“Budgettair geraken we rond. Björn en Paul, Peter Naessens, Bart Santy, Filip Beerland zetten hun beste beentje voor en ook Stijn en ik proberen zo veel mogelijk nieuwe sponsors aan te brengen”, aldus Thomas. “Logistiek blijft alles hetzelfde voor de tiende editie. Er is het vip-gebeuren met de tent op de Moermanparking en vooraf komt ook een Rodenbach Retrokoers. Na de tiende editie hebben we dan tijd om alles te evalueren en eventueel bijsturingen te doen. Dan zullen we eens rustig rond de tafel zitten met onder meer het stadsbestuur en van gedachten wisselen. Moet er een nieuw concept komen ? Komt er een nieuw parcours ? Moeten we ons team nog versterken met nieuwe mensen ? Nu kan dergelijke evaluatie niet meer en moeten we ons concentreren op onze jubileumeditie.”

“Ook voor de tiende editie willen we zo veel mogelijk toppers uit de Ronde van Frankrijk en toprenners uit onze regio aan de start krijgen”, besluit Stijn. “Het moet op dinsdag 30 juli opnieuw een groot wielerfeest worden in onze stad. En dan zijn we vertrokken voor minstens nog eens tien jaar.” (PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.