Nathan Van Haver en zijn vrouw Lies: “Het leven is één grote droom.”

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Nathan en Lies, die vindt dat haar man de dromer is van het koppel, waarop hij zegt dat het leven één grote droom is.

Hij is een ‘aangespoelde’. Hij komt uit Lokeren. Maar hij is na zijn studies in Kortrijk blijven hangen. Want intussen had hij de moeder van zijn kinderen leren kennen. Lies heet ze. Ze is al 17 jaar zijn vriendin en 8 jaar zijn vrouw.

Hij heeft een reclamebureau. ‘Brando’ heet het, omdat ze er bezig zijn met ‘branding’. Lies selecteert bouwkundig ingenieurs in opdracht van aannemers en architecten.

Allebei zijn ze voorzien van een wandelwagen. Zij duwt zoontje Jef vooruit en hij laat Clara rollen.

Gevraagd naar hun dromen, antwoordt Nathan dat hij niet meteen weet te kiezen, want ‘het leven is één grote droom. Dat is net zo fantastisch aan het leven.’ Maar dan moeten ze verder. Want Clara droomt van een warme chocomelk.